Life

Băiețelul lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism. Soția vedetei Kanal D, în depresie: „Îmi doream să se termine viața mea”

Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh suferă de autism. Atunci când a auzit diagnosticul, mama băiețelului a intrat în depresie.
11.12.2022 | 18:07
Baietelul lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism Sotia vedetei Kanal D in depresie Imi doream sa se termine viata mea
Băiețelul lui Christian Sabbagh a fost diagnosticat cu autism. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Christian Sabbagh a vorbit despre problema de sănătate a fiului său. În vârstă de patru ani, băiețelul a fost diagnosticat cu TSA (Tulburare de Spectru Autist), ceea ce a făcut-o pe soția prezentatorului de la Kanal D să intre în depresie.

Soția lui Christian Sabbagh a vorbit despre momentul în care a aflat că fiul lor suferă de autism

Atunci când a fost invitat în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, Christian Sabbagh a mărturisit că fiul său, în vârstă de doar patru ani, a fost diagnosticat cu TSA (Tulburare de Spectru Autist) și că soției sale, Iulia, i-a fost foarte greu să accepte situația.

ADVERTISEMENT

Soția vedetei de la Kanal D a mărturisit că a intrat în depresie și că s-a izolat, dorindu-și să stea departe de toată lumea.

„Nu voiam să vorbesc cu nimeni, nu voiam să aud pe nimeni. Îmi doream să se termine viața mea, pentru că nu știam foarte multe lucruri despre acest diagnostic. La vremea respectivă, în capul meu erau numai gânduri negre”, a declarat Iulia Sabbagh, citată de Viva.ro. 

ADVERTISEMENT

Soția lui Christian Sabbagh a recunoscut că pentru a ieși din starea în care a intrat după aflarea veștii a avut nevoie de ajutor specializat.

„Recunosc că am avut nevoie de consiliere psihologică să înțeleg că lucrul cel mai important este ca eu să fiu bine ca să-l fac bine și pe fiul meu.

ADVERTISEMENT

Am căutat ajutor pentru a mă vindeca mintal, pentru a avea puterea de a fi sprijinul copiilor mei, indiferent de situațiile grele cu care am fost încercați”, a mai spus partenera de viață a prezentatorului de la Kanal D.

Cum și-a dat seama soția lui Christian Sabbagh că este ceva în neregulă cu fiul său

Iulia a explicat că ceea ce a determinat-o să ceară părerea medicului a fost faptul că fiul său și al lui Christian Sabbagh nu vorbea, deși împlinise deja vârsta de trei ani.

ADVERTISEMENT

După mai multe investigații, medicii i-au spus că forma de autism a băiețelului este una ușoară și că există mari șanse ca acesta să se recupereze cu ajutorul terapiei.

„Este o luptă grea, este nevoie de multă răbdare și de foarte mulți bani, deoarece terapiile sunt costisitoare. Orice părinte care are copilul diagnosticat cu această problemă înțelege ceea ce spun. Din păcate, statul român nu face nimic pentru acești copii. 

Facem terapii de un an de zile, mă ocup intens de el. Dimineața merge la grădiniță, iar după amiază merge la terapie, care durează șase ore”, a mai spus Iulia Sabbagh.

În același timp, Christian și Iulia Sabbagh au grijă ca fiica lor mai mare, Anais, să nu se simtă neglijată. Ea urmează cursuri de pian și este implicată în activități extrașcolare.

ADVERTISEMENT