News

Bal de absolvire de coșmar. Mai mulți elevi, intoxicați cu mâncarea dintr-un restaurant

Elevii unui colegiu din Vatra Dornei au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu mâncarea dintr-un restaurant. Incidentul a avut loc la balul de absolvire.
30.05.2023 | 16:23
Bal de absolvire de cosmar Mai multi elevi intoxicati cu mancarea dintrun restaurant
Bal de absolvire de coșmar. Elevi intoxicați Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bal de absolvire de coșmar pentru mai mulți elevi din Vatra Dornei, care au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu mâncarea care le-a fost servită în restaurantul în care s-a desfășurat evenimentul.

Zece elevi s-ar fi intoxicat cu mâncarea dintr-un restaurant, servită la balul de absolvire

Deși balul de absolvire ar trebui să fie un eveniment de special pentru absolvenții de liceu, acest lucru nu s-a întâmplat în cazul elevilor unui colegiu din Vatra Dornei, care au avut parte de o experiență neplăcută.

ADVERTISEMENT

Balul s-a desfășurat în seara zilei de 26 mai la restaurantul unei pensiuni din localitate, potrivit Informatiata.ro. Însă, după distracție, zece dintre elevii care au participat, au manifestat probleme digestive.

Astfel, duminică și luni, cei zece absolvenți s-au prezentat la secția de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Vatra Dornei. Doi dintre aceștia au fost internați în unitatea medicală.

ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică Suceava a fost informată de către medicii spitalului din Vatra Dornei cu privire la acest incident. Prin urmare, DSP a demarat o anchetă epidemiologică, fiind recoltate probe.

„Elevii au fost consultați la Compartimentul de Primiri Urgențe și li s-a administrat tratament simptomatic. Doar doi dintre ei au rămas internați în secția Boli infectioase a spitalului din Vatra Dornei. O echipă a DSP Suceava s-a deplasat astăzi, 30 mai, la Vatra Dornei, pentru a efectua ancheta epidemiologică”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, pentru Monitorulsv.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentantul DSP Suceava a adăugat pentru portalul de știri informatiata.ro, faptul că se fac verificări pentru a se stabili dacă elevii respectivi au consumat mâncare și în altă parte, având în vedere că la eveniment au participat 180 de persoane, iar dintre acestea cei zece abdolvenți au prezentat simptomele unei toxiinfecții alimentare.

Copii intoxicați cu pastile. Au crezut că sunt bomboane

Un incident asemănător a avut loc în luna martie, în orașul Roman din județul Neamț, acolo unde peste 10 copii s-au intoxicat cu pastile găsite la gunoi. Minorii au crezut că medicamentele sunt bomboane.

ADVERTISEMENT

Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani, acuzau stări de rău, vărsături și dureri abdominale, fiind transportați la spital. „Au declarat că le-au găsit la gunoi și că le-au luat pentru că erau dulci. Când au văzut că e vorba de medicamente părinții au intrat în panică și au chemat cadrele de la Ambulanță.”, a transmis Andreea Trifan, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență din Roman, la vremea respectivă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: