News

Bancher din China, condamnat la moarte, cu suspendare. Cum poate scăpa de pedeapsa maximă

06.11.2020 | 16:34
Bancher din China condamnat la moarte cu suspendare Cum poate scapa de pedeapsa maxima
ADVERTISEMENT

Un fost președinte de bancă din China a fost condamnat la moarte, cu suspendare de doi ani, fiind acuzat de mai multe infracțiuni economice din timpul mandatului său la instituție.

Cai Guohua, fost președinte al băncii Hengfeng, a primit sentința după ce ar fi comis delapidări de fonduri, abuz de putere, corupţie, luare de mită şi acceptare de împrumuturi ilegale.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul chinez este considerat de specialiștii din domeniu ca fiind unul dintre cei mai corupţi bancheri din istorie, fraudele acestuia trecând de 1,1 miliarde de euro.

Bancher, condamnat la moarte, cu suspendare 2 ani. Cum poate scăpa

Cai Guohua, fost preşedinte al băncii Hengfeng, a primit o condamnare la moarte, cu suspendare de doi ani, pentru mai multe infracțiuni comise de-a lungul ocupării postului în fruntea instituției.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de Reuters, sentința maximă a acestuia se poate transforma într-una mai ”blândă”, în sensul că pedeapsa capitală va fi înlocuită de una cu închisoarea, dar pe viață.

Astfel, Tribunalul Popular Intermediar din oraşul Dongying, provincia orientală Shandong, a explicat într-un comunicat difuzat prin intermediul reţelei sociale Weibo că, dacă el nu mai comite niciun delict în următorii doi ani, condamnarea la moarte va fi schimbată în închisoare pe viaţă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă condamnarea la pedeapsa capitală sau la închisoarea pe viață, lui Cai Guohua i-au fost confiscate absolut toate bunurile, iar drepturile politice i-au fost de asemenea anulate în întregime.

Potrivit sentinţei de vineri, Cai a profitat de poziţia pe care o avea pentru “a ocupa ilegal proprietăţi ale băncii în beneficiul propriu“.

ADVERTISEMENT

Cai Guohua, unul dintre cei mai corupţi bancheri din istorie

Sentințele nemiloase de care dispune bancherul chinez are în spate ani grei în care acesta a comis fraude uriașe în sistemul financiar din statul asiatic.

Sursa citată mai notează că Guohua este “unul dintre cei mai corupți bancheri din istorie”. În trecut, fostul președinte al băncii Hengfeng și-a adjudecat sume care depășesc 10,3 miliarde de yuani (1,134 miliarde de euro).

Banca Hengfeng, cu sediul la Shandong, a început un proces de restructurare în 2017, când organismele de reglementare chineze au lansat o campanie pentru a limita riscurile financiare în sectorul bancar.

ADVERTISEMENT
Tags: