Life

Bancnota din România care costă aproape cât o Dacia Duster second hand. Dacă o ai în casă, te îmbogățești peste noapte

Bancnota din România care te poate îmbogăți peste noapte. Valorează o mică avere și nu mulți români o mai au în posesie.
26.02.2024 | 16:43
Bancnota din Romania care costa aproape cat o Dacia Duster second hand Daca o ai in casa te imbogatesti peste noapte
Bancnota veche care se vinde în prezent cu o avere. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Bancnotele au fost și vor rămâne unele dintre piesele cele mai ”vânate” de către colecționari. Cele care au fost scoase din circuit în urmă cu mulți ani, au devenit adevărate mine de aur pentru posesori. Așa se face că, românii care au acasă următoarea bancnotă, se pot îmbogăți peste noapte.

Bancnota veche din România care se vinde cu o avere pe internet

În ultima vreme, bancnotele vechi au început să fie la mare căutare. Unele dintre ele sunt mult mai valoroase acum decât valoarea lor nominală de la vremea respectivă. Și, tocmai din acest motiv, colecționarii le caută în mod constant.

ADVERTISEMENT

Bancnotele vechi se găsesc la un singur click distanță pe site-urile de anunțuri. În funcție de piesa pe care o caută, dar și de bugetul disponibil, colecționarii au la dispoziție o gamă largă.

La o simplă căutare pe internet, persoanele interesate și pasionate de colecționarea de bancnote au de unde alege. Însă, dintre sutele de anunțuri, unul singur a captat atenția. Și nici nu este de mirare, având în vedere că prețul este unul colosal.

ADVERTISEMENT

Cine vrea să aibă o astfel de bancnotă rară în colecția sa trebuie să scoată o mică avere din buzunar. Nu orice și-o poate permite, așa că cercul de cumpărători este unul restrâns.

Bancnota cu chipul lui Mihai Eminescu valorează cât o mașină second hand

Posesorii de bancnote vechi vor să dea lovitura pe internet. Drept dovadă, un român a pus la vânzare o bancnotă de 1.000 lei și cere un preț astronomic pe ea. Mai exact, 45.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Bancnota de 1.000 de lei este din 1998 și are chipul lui Mihai Eminescu. Prețul nu este deloc negociabil, iar proprietarul acestei bancnote a vrut să precizeze clar acest lucru. Fiind o bancnotă foarte rară, proprietarul vrea să se asigure că viitorul cumpărător conștientizează valoarea ei.

”Vând bancnota de 1.000 lei vechi din 1998, se prezintă în stare foarte bună și nu este ruptă. Prețul nu este negociabil, rog seriozitate”, a precizat posesorul în anunțul de pe OLX.

ADVERTISEMENT

O astfel de bancnotă poate deveni, pentru colecționarul doritor să intre în posesia ei, o adevărată sursă de investiție. Peste câțiva ani, bancnota de 1.000 lei ar putea să valoreze și mai mult.

Românii care au văzut anunțul nu au putut să nu remarce faptul că bancnota de 1.000 de lei din 1998 costă cât o Dacia Duster, second hand. Pe platformele dedicate anunțurilor auto, un astfel de model de mașină se vinde cu 7.700 de euro. Râmâne, însă, la latitudinea românului cu bani în ce alege să îi investească.

ADVERTISEMENT
Tags: