News

Bancomat detonat la Galaţi. Hoții, surprinși de martori în timp ce adunau bani de pe jos

15.09.2020 | 10:53
Bancomat detonat la Galati Hotii surprinsi de martori in timp ce adunau bani de pe jos
ADVERTISEMENT

Un jaf ca în filme a avut loc marți dimineață în comuna Tulucești, județul Galați, după ce mai multe persoane au detonat bancomatul aparținând unei unități bancare aflate în incinta unei societăți comerciale și au sustras bancnotele din interior.

Potrivit Agerpres, polițiștii ajunși la fața locului au constatat că hoții au forțat  mecanic fanta de eliberare a acestora și au distrus astfel partea din spate pentru a putea sustrage o sumă impresionantă de bani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

ADVERTISEMENT

Martorii care locuiesc în zonă susțin că au auzit o bubuitură puternică, după care i-au văzut pe hoți cum adunau banii de pe jos. În momentul redactării acestei știri se efectuează cercetări în vederea identificării făptașilor.

Jaf ca în filme la Galați. Hoții au detonat un bancomat și au fugit cu banii din interior

La data de 15.09.2020, în jurul orei 04.00 I.P.J. Galaţi a fost sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că, în comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi, bancomatul, aparţinând unei unităţi bancare, din incinta unei societăţi comerciale, prezintă urme de distrugere.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii ajunşi la scurt timp la faţa locului au constatat faptul că persoane necunoscute, ar fi forţat mecanic fanta de eliberare a bancnotelor de la acest bancomat. În urma deflagraţiei, partea din spate a bancomatul a fost distrusă, iar din interior a fost sustrasă o sumă de bani.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art.229 Cod Penal, de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Galați.

ADVERTISEMENT

Un jaf asemănător a avut loc și la Liești, dar hoții nu au reușit să fure nimic

Nu este singurul incident de acest gen care s-a produs recent în județul Galați. Mai multe persoane au încercat vinerea trecută să fure prin aceeași metodă banii dintr-un ATM din comuna Liești, însă planul lor nu a avut succes.

Potrivit IPJ Galaţi, la data de 11 septembrie, în jurul orei 4.00, Secţia 3 Poliţie Rurală Lieşti a fost sesizată prin 112 de către un angajat de la o agenţie bancară din comuna Lieşti cu privire la faptul că a fost declanşată alarma din interiorul agenţiei.

ADVERTISEMENT

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că persoane necunoscute au încercat forţarea mecanică a fantei de eliberare a bancnotelor de la bancomatul amplasat la sediul acestei agenţiei bancare din comuna Lieşti, judeţul Galaţi iar apoi au incendiat această fantă.

Nu au fost descoperite în zonă sau în apropierea bancomatului substanţe explozive sau detonante”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, agent şef principal Ciprian Stoica. Acesta a precizat totodată că în cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

ADVERTISEMENT