News

Bani pentru elevii de 10 la BAC și Evaluarea Națională! Cu cât recompensează statul educația

28.08.2020 | 12:51
Eleviid e 10 primesc bani de la stat. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bani pentru elevii de 10 la BAC și Evaluarea Națională! Aceasta este decizia pe care a luat-o Ministerul Educației. Concret, cei care au bifat 10 pe linie la examenele naționale vor primi stimulente financiare.

Nu mai există nicio piedică după ce măsura a fost adoptată de Guvern. Puțin peste o mie de elevi vor beneficia acum de bani.

ADVERTISEMENT

Mai exact, discutăm despre 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat.

Câți bani primesc elevii de 10 la BAC și Evaluarea Națională!

Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la Evaluarea Națională este de 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Sunt ceva mai mulți bani pentru fiecare absolvent de liceu cu notă maximă. Aceștia vor lua 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu 10 pe linie.

Lista beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

ADVERTISEMENT

„Identificarea și susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației și Cercetării (…)

(…) și vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, precum și învățarea pe tot parcursul vieții din România – principiul calității.

ADVERTISEMENT

Acesta se subsumează viziunii și strategiei din proiectul „România Educată”, mai arată Guvernul într-un comunicat de presă.

 

 

ADVERTISEMENT