News

Bani pentru tinerii aflați în grija statului și pentru familiile care au în plasament copii. Sumele acordate lunar

Vin vești bune de la Guvern pentru tinerii aflați în grija statului și pentru familiile care au în plasament copii. Se vor acorda lunar sume importante de bani.
17.10.2022 | 12:32
Bani pentru tinerii aflati in grija statului si pentru familiile care au in plasament copii Sumele acordate lunar
Bani pentru tinerii aflați în grija statului și familiile care au în plasament copii. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, anunță bani pentru tinerii aflați în grija statului și pentru familiile care au în plasament copii.

Gabriela Firea anunță bani pentru tinerii aflați în grija statului și familiile care au în plasament copii

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul social-democrat al familiei, tineretului şi egalităţii de șanse vine cu noutăţi pentru copiii aflaţi în grija statului şi pentru familiile care au în plasament copii.

ADVERTISEMENT

Conform unui Ordin comun al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, pus în dezbatere publică, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi lunar peste 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de an.

De asemenea, persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte. Banii se acordă în plus faţă de alocaţia de plasament.

ADVERTISEMENT

”Vin cu veşti bune pentru copii aflaţi în grija statului şi familiile care au în plasament copii. Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani.

Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus faţă de alocaţia de plasament.

ADVERTISEMENT

A fost pus in dezbatere publică Ordinul comun al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, a indemnizaţiei de sprijin şi a indemnizaţiei pentru tineri. Am colaborat îndeaproape cu Marius Budăi, ministrul Muncii”, scrie ministrul, pe Facebook.

Gabriela Firea dă asigurări: ”Avem toate mecanismele pentru acordarea acestor beneficii”

În mesajul său de luni, ministrul familiei oferă și câteva detalii despre prevederile acestui ordin comun.

ADVERTISEMENT

Firea dă asigurări că Guvernul are ”toate mecanismele pentru ca acești tineri și aceste familii care au în plasament copii să primească beneficiile stabilite prin legea pe care am reușit să o deblocăm în Parlament”.

Concret, se va acorda o indemnizație lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și își continuă școala, într-o formă de învățământ la zi, sau care și-au găsit un loc de muncă.

Suma de bani acordată lunar este de 2.522 de lei. Ea va fi virată pe durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani.

Potrivit Gabrielei Firea, în același ordin comun sunt prezentate şi condiţiile în care se plăteşte indemnizaţia lunară de sprijin acordată persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulţi copii.

”Aceasta este în valoare de 420 de lei şi se acordă, suplimentar alocaţiei lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte.

Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul şi implicarea absolut necondiţionate a acestor persoane, care iau în plasament copii, şi care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta”, mai scrie Firea.

ADVERTISEMENT