News

Un bărbat a primit o amendă de 3.000 de lei după ce s-a plimbat printr-un sat din Prahova și a pus sunetele de sirenă antiaeriană

Polițiștii au stabilit o amendă de 3.000 de lei pentru un bărbat din Prahova care deranjat liniștea publică punând sunetele unei alarme antiaeriene. Autoritățile raportează mai multe cazuri asemănătoare.
05.03.2022 | 17:54
Un barbat a primit o amenda de 3000 de lei dupa ce sa plimbat printrun sat din Prahova si a pus sunetele de sirena antiaeriana
Bărbatul din Prahova s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, mai multe persoane au fost amendate de oamenii legii după ce au încercat să își sperie semenii cu sunete care aduc aminte de un conflict militar. Printre aceștia se numără un bărbat din Prahova, care s-a ales cu o contravenție de 3.000 de lei, notează News.ro.

Bărbatul a fost amendat pentru deranjarea liniștii publice

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a transmis că un bărbat de 32 de ani din Valea Călugărească s-a plimbat prin localitate în timp ce, din mașina sa, se auzeau sunete asemănătoare sirenelor folosite în cazul unui atac aerian.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au fost sesizați deoarece muzica care ar fi ieșit din boxele mașinii conduse de bărbat se auzea prea tare și deranja liniștea publică.

“În baza sesizării, poliţiştii au efectuat verificări pe raza de competenţă, depistând autoturismul în cauză, fiind condus de un bărbat care asculta muzică cu caracter alarmant, specific situaţiilor de urgenţă, la un nivel ridicat”, au transmis oamenii legii din Prahova.

ADVERTISEMENT

Odată ajunși la fața locului, polițiștii l-au legitimat pe bărbatul de 32 de ani și i-au dat o amendă de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor legii 61/1991 legate de menținerea ordinii și liniștii publice.

“Cu ocazia legitimării conducătorului auto, acesta a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Valea Călugărească. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991 privind  nerespectarea normelor de convieţuire socială şi a ordinii şi liniştii publice”, au mai adăugat reprezentanții IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Doi tineri din Sighet sancționați pentru o glumă asemănătoare

Cazul bărbatului din Prahova nu este unic, în ultimele zile alte persoane fiind sancționate pentru fapte asemănătoare. Printre aceștia se numără și doi tineri din județul Maramureș.

Aceștia s-au plimbat cu o mașină prin Sighet și folosind un megafon puneau sunete care aminteau de o sirenă. În plus, aceștia chiar au publicat pe internet imaginile în care apar deranjând liniștea publică.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș a transmis că cei doi tineri erau din Sarasău și au primit amenzi de 2.000 de lei fiecare.

ADVERTISEMENT