News

Bărbat de 78 de ani din Galați, împușcat de polițiști cu șase focuri de armă. Acesta i-a atacat cu un cuțit

Polițiștii din Galați au tras șase focuri de armă după ce un bărbat de 78 de ani, în stare de ebrietate, i-a amenințat cu un cuțit
03.09.2023 | 10:18
Barbat de 78 de ani din Galati impuscat de politisti cu sase focuri de arma Acesta ia atacat cu un cutit
Bărbat din Galați, împușcat de polițiști. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Galați au făcut uz de armă după ce au intervenit la un scandal domestic într-o comună din județ. Acolo, un bărbat în stare de ebrietate, înarmat cu un cuțit a amenințat oamenii legii chemați să aplaneze scandalul.

Bărbat din Galați, împușcat de polițiști

Incidentul a avut loc sâmbătă, după ora 18.30, în localitatea Chiraftei comuna Măstăcani din județul Galați. Inspectoratul de Poliție Galați a transmis că Poliția Orașului Târgu Bujor a fost sesizată prin intermediul numărului de urgență 112 de către o femeie în vârstă de 60 de ani cu privire la faptul că o vecină este amenințată cu un cuțit de către socrul ei.

ADVERTISEMENT

Ajunși la locul faptei, polițiștii au dat de un bărbat, în vârstă de 78 de ani aflat în stare de ebrietate, care a început să-i amenințe pe oamenii legii. Inițial polițiștii ar fi folosit spray-ul lacrimogen din dotare, însă bărbatul a continuat să-i amenințe cu moartea.

„La adresa indicată, a ajuns în scurt timp un echipaj de poliție din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești – Post Poliție Fârțănești, moment în care persoana reclamată, un bărbat, de 78 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice a ieșit din locuința sa, cu un cuțit în mâna și a început să-i amenințe cu moartea și pe polițiști.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost somat să înceteze acțiunile violente, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească. Chiar mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenților de poliție amenințându-i cu acte de violență și cu moartea“, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Galați.

Polițiștii au tras șase focuri de armă

Potrivit sursei citate, bărbatul de 78 de ani, înarmat cu cuțitul, nu s-a oprit și a încercat să-l lovească cu cuțitul pe unul dintre polițiști. În acel moment, cel de-al doilea polițist a folosit armamentul din dotare, trăgând șase focuri de armă în direcția picioarelor bărbatului. IPJ Galați precizează că polițistul nu au avut timp pentru somație în plan vertical.

ADVERTISEMENT

„În urma focurilor de armă trase asupra agresorului, acesta a suferit o plagă împușcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar polițiștii l-au deposedat de cuțit și l-au imobilizat. A fost solicitată intervenția unui echipaj de ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri medicale agresorului, iar apoi acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor”, precizează sursa citată.

În acest dosar a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de amenințare, fiind vizat și uzul de armă.

ADVERTISEMENT

„În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru infracțiunea de amenințare și a fost informat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cât și Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, cu privire la infracțiunile constatate, precum și cu privire la uzul de armă.

De asemenea, a fost completat formularul de evaluare a riscului și a rezultat faptul că există risc iminent, astfel că a fost emis un ordin de protecție provizoriu față de agresor. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele“, a mai transmis IPJ Galați.

ADVERTISEMENT