News

Urmărire cu mașini în Mureș. O polițistă a fost rănită, șoferul fugar a fost oprit cu o bandă de cuie

Misiune dificilă pentru polițiștii din Mureș care au încercat cu focuri de armă un șofer care s-a urcat la volan cu permisul suspendat.
28.05.2023 | 10:56
Urmarire cu masini in Mures O politista a fost ranita soferul fugar a fost oprit cu o banda de cuie
Poliția a reușit cu greu să oprească un șofer fugar din Mureș/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un șofer de 54 de ani din Mureș a dat de furcă poliției care a reușit cu greu să-l oprească. Un echipaj al poliției locale a fost nevoit să folosească armele de foc din dotare, însă soluția a fost amplasarea pe drum a unei benzi de cuie care distrus pneurile mașinii, informează observatornews.ro.

Incidentul a avut loc în comuna Șăulia, unde un echipaj al poliției locale, aflat în patrulare, a observat că un localnic conducea mașina, deși avea permisul suspendat. Oamenii legii i-au făcut semn să se oprească însă lucrurile au degenerat rapid.

ADVERTISEMENT

Deși a oprit, bărbatul de 54 de ani a fost necooperant refuzând să lase jos geamul sau să se dea din mașină, iar la un moment dat a dat brusc înapoi lovind o polițistă care se afla în spatele mașinii. Din fericire, polițista a avut răni superficiale care nu au necesitat spitalizare.

După ce șoferul a plecat în trombă, echipajul de poliție l-a urmărit pe acesta pe drumul către Berghia. În timpul parcurgerii celor 20 de kilometri, cât a ținut urmărirea, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment în aer, însă bărbatul le-a ignorat.

ADVERTISEMENT

Șoferul turbulent a fost oprit doar după ce polițiștii au pus pe șosea mai multe benzi de cuie. Chiar și așa, el a refuzat să se dea jos din mașină astfel că poliția a fost nevoită să spargă luneta mașinii și să-l încătușeze cu forța pentru a-l duce la spital. „Pacientul s-a prezentat pentru recoltarea de probe biologice, încătuşat, fiind violent la faţa locului”, a declarat Medeea Pavel, medic la un spital din Târgu Mureș.

Șoferul, un personaj turbulent

După scandalul făcut, bărbatului i s-a deschis dosar penal având nu mai puțin de trei capete de acuzare împotriva sa: conducere cu permisul suspendat, ultraj și distrugere. Localnicii susțin că șoferul este cunoscut în zonă pentru tulburări de comportament, acesta amenințând chiar unii săteni că le va da foc.

ADVERTISEMENT

A făcut mai multe chestii pe aici, prin Șăulia, mai multe prostii. Şi tot mereu poliţia merge pe acolo pentru că face minuni destul de mari. A luat benzină, de ceva timp, de vreo două luni şi jumate – trei, cam aşa, a amestecat-o cu ceva, ulei, nu ştiu cu ce, şi a mers şi a aruncat pe oameni. Cu bricheta să dea foc, pe oameni”, a spus o femeie din părțile locului.

Ultimul incident de acest gen a avut loc pe 9 mai, când poliția a fost nevoită să tragă asupra mașinii unui tânăr din comuna Nicorești, județul Galați, care se urcase la volan fără să aibă permis de conducere și după ce consumase alcool. De asemenea, tânărul a ieșit pozitiv la metamfetamină, substanță care a fost găsită și în trei pliculețe aflate pe bancheta din spate a mașinii.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii au plecat în urmărirea autoturismului şi, întrucât cel de la volan refuza în continuare să oprească, au fost efectuate cu armele din dotare, iniţial, focuri de avertisment în plan vertical şi apoi asupra autovehiculul, fiind lovite roţile şi bara din spate”, preciza IPJ Galați.

ADVERTISEMENT