News

Bărbat reţinut de poliţie, după ce a ucis câinele vecinului. El riscă acum până la 7 ani de închisoare

În Bihor un câine a murit în chinuri groaznice. Animalul a fost ucis de vecinul stăpânului său, care ulterior a fost reținut de poliție.
08.02.2024 | 17:08
Barbat retinut de politie dupa ce a ucis cainele vecinului El risca acum pana la 7 ani de inchisoare
Un câine a fost ucis cu sânge rece în Bihor. Autorul a fost reținut de poliție și riscă șapte ani de închisoare. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un câine a fost omorât de vecinul stăpânului său. Individul din județul Bihor a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost găsit vinovat de moartea animalului.

Bărbat arestat pentru că a ucis un câine

Bărbatul în vârstă de 77 ani a plasat opt capcane de tip laț din sârmă în curtea din spate a casei sale, cu intenția de a elimina animalele care se apropiau de terenul său, conform informațiilor publicate de eBihoreanul.

ADVERTISEMENT

„Din cercetările efectuate de polițiștii de la Protecția Animalelor bihoreni a reieșit că bărbatul ar fi amplasat, în spatele imobilului de domiciliu, mai multe capcane de tip laț, din sârmă, în care, la data de 6 februarie, în jurul orei 17.00, un câine, aflat în proprietatea unui vecin, ar fi fost prins, fapt care a condus la decesul animalului”, a transmis IPJ Bihor.

Evenimentul tragic a avut loc în comuna Sălard, județul Bihor, marți, 6 februarie. Câinele, numit Pitzi, avea doar 5 ani și era de talie mică și comună. Stăpânul său l-a găsit mort într-unul dintre lațuri.

ADVERTISEMENT

Imediat ce a făcut descoperirea, proprietarul câinelui a sunat la numărul de urgență 112. Polițiștii care au intervenit la fața locului au găsit opt capcane de tip laț plasate în curtea din spate a casei suspectului.

Bihoreanul planta capcane pentru ca niciun câine să nu se apropie de casa lui

Autoritățile au precizat că individul le-a instalat cu scopul de a captura și ucide câinii care pătrundeau pe proprietatea sa. Conform informațiilor furnizate de IPJ Bihor, investigațiile efectuate de polițiștii de la Protecția Animalelor au arătat că bărbatul a amplasat mai multe capcane de tip laț în spatele casei sale, unde un câine al vecinului său a fost prins și a murit în urma incidentului.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei, individul a fost reținut pentru 24 de ore, începând de miercuri, 7 februarie și este acuzat de moartea câinelui. Potrivit legislației, acesta riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Autoritățile de la Protecția Animalelor au depus tote eforturile necesare pentru stabilirea circumstanțelor exacte ale incidentului și pentru asigurarea că niciun câine nu mai cădea în capcanele bărbatului.

ADVERTISEMENT

În Capitală, în luna decembrie a anului trecut, un tânăr de 19 ani a fost arestat, pentru că și-a omorât câinele. Tragedia s-a petrecut chiar pe peronul Gării Basarab din București, în timpul unui conflict pe care autorul l-ar fi avut cu un văr de-ai lui.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: