News

Bărbatul deghizat în măicuță care cerșea anii trecuți în București a ajuns și la Bacău. Ce sancțiune a primit

Bărbatul din București care s-a afirmat în perioada pandemiei când cerșea pe străzi deghizat într-o măicuța a ajuns și la Bacău. Sancțiunea primită de la poliție.
04.03.2023 | 13:12
Barbatul deghizat in maicuta care cersea anii trecuti in Bucuresti a ajuns si la Bacau Ce sanctiune a primit
Un bărbat îmbrăcat în măicuță, prins la cerșit în Bacău. Sursa foto: Poliția Locală Bacău / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vineri, 3 martie, o ”măicuță” încerca să profite de bunătatea oamenilor pe străzile din Bacău. În realitate, era vorba de un bărbat cu mai multe antecedente pe această zonă a infracțiunilor.

Un bărbat îmbrăcat în măicuță, prins la cerșit în Bacău. Individul, prins în trecut și în București

Într-o primă fază, polițiștii locali din Bacău l-au identificat pe individ într-o zonă strategic aleasă. ”Măicuța” se plasase în apropiere de Biserica “Sfântul Nicolae”. Fiind foarte bine deghizat, oamenii legii chiar au crezut că cea care le cerea bani trecătorilor este o măicuță.

ADVERTISEMENT

O surpriză imensă au avut la sediul Poliției Bacău. Aici, oamenii legii au descoperit că, în realitate, au de-a face cu un bărbat deghizat. Și nu e vorba de orice bărbat, ci de unul care are la activ alte astfel de încercări de a păcăli cetățenii.

”Celebra “măicuță” a ajuns și la Bacău! Individul deghizat în măicuță a fost depistat în această dimineață (n.r. vineri, 3 martie) în zona Bisericii Sfântul Nicolae din Municipiul Bacău.

ADVERTISEMENT

O patrulă de ordine publică a Poliției Locale l-a interceptat în timp ce apela la mila publicului. Acesta a fost condus la Sediul Poliției Locale, unde a fost legitimat, și s-a constatat că se numește B.I., în vârstă de 30 de ani, și domiciliază în județul Bacău”, au anunțat oamenii legii într-un comunicat.

Reprezentanții Poliției municipiului Bacău spun că, în urma celor constatate, ”maica” în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 500 lei conform prevederilor Legii 61/1991 republicată.

ADVERTISEMENT

”Măicuța” din Bacău, lovituri și în București

În primii doi ani de pandemie, 2020 și 2021, impostorul depistat la Bacău în această săptămână a dat lovituri și în Capitală. În urmă cu doi ani, își cumpăra hainele de măicuță dintr-un magazin second hand și profita de mila bucureștenilor.

Plasat în fața unei biserici din București, într-o straie neagră, broboadă pe cap și o poșetă pe post de straiță, atârnată de gât, acesta a cules suma de 800 de lei de la trecători. Avea să fie prins și atunci de poliție și amendat.

ADVERTISEMENT

Apoi, în noiembrie 2021, bărbatul a ajuns și la Râmnicu Sărat. În timp ce patrula în oraș, un echipaj de Poliție Locală a observat o persoană care părea suspectă. Aceasta era îmbrăcată în straie de măicuță şi cerea bani trecătorilor. Tot în 2021, individul a fost depistat și ridicat de la metroul din Capitală.

ADVERTISEMENT