Fotbal international

Barcelona, all-in pentru Neymar! Antoine Griezmann, jucătorul sacrificat de catalani

22.03.2020 | 13:20
Barcelona allin pentru Neymar Antoine Griezmann jucatorul sacrificat de catalani
ADVERTISEMENT

Antoine Griezmann este fotbalistul la care Barcelona este pregătită să renunțe în următoarea perioadă de mercato pentru a-l putea transfera pe Neymar.

Antoine Griezmann, „pe făraș” la Barcelona

Antoine Griezmann a fost transferat de Barcelona în vara anului trecut de la Atletico Madrid, pentru 120.000.000 de euro, dar ar putea părăsi formația „blaugrana” în următoarea perioadă de mercato.

ADVERTISEMENT

Cu 14 goluri și patru pase decisive reușite în cele 37 de apariții pentru Barcelona, campionul mondial din 2018 nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor oficialilor de pe „Camp Nou”, care ar fi dispuși să renunțe la Griezmann, anunță publicația spaniolă Sport.

Cedarea lui Antoine Griezmann ar elibera atât un loc în atacul Barcelonei, cât și o sumă importantă în bugetul clubului, care ar fi alocată pentru transferul lui Neymar de la PSG sau al lui Lautaro Martinez de la Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Griezmann ar putea ajunge la PSG sau Inter

Pandemia de coronavirus produce daune financiare importante chiar și în rândul cluburilor uriașe din Europa, situație care le-ar împiedica să investească sume importante în transferuri.

Într-un astfel de caz, Barcelona este dispusă să-l includă pe Antoine Griezmann în tranzacțiile cu PSG sau Inter Milano, care i-ar aduce pe „Camp Nou” pe Neymar sau Lautaro Martinez.

ADVERTISEMENT

Suma pentru care Antoine Griezmann poate pleca de la Barcelona se ridică la 100.000.000 de euro, cu 20.000.000 mai puțin decât cea pentru care a ajuns pe „Camp Nou” de la Atletico Madrid în vara lui 2019.

Dacă nu va fi folosit ca „monedă de schimb” pentru Neymar sau Lautaro Martinez, printre echilele interesate de un transfer al lui Griezmann ar fi granzii din Premier League, Chelsea, Arsenal și Manchester City.

ADVERTISEMENT
  • 120.000.000 de euro este cota de piață a lui Antonio Griezmann, cu 30.000.000 mai puțin decât în ianuarie 2019, cu șase luni înainte să ajungă la Barcelona
  • 14 goluri a marcat Griezmann în 37 de meciuri la Barcelona
ADVERTISEMENT