Sport

Barcelona pregăteşte transferul lui Robert Lewandowski! Cele două părţi au ajuns deja la un acord

Robert Lewandowski și-a arătat intenția de a se transfera la Barcelona ca un ultim mare pas în cariera sa, înainte de a se retrage din fotbal. Cele două părţi ar fi ajuns la un acord.
27.03.2022 | 22:43
Barcelona pregateste transferul lui Robert Lewandowski Cele doua parti au ajuns deja la un acord
Robert Lewandowski și-a exprimat intenția de a semna cu Barcelona. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deși aflat la vârsta la care majoritatea jucătorilor prezintă un declin din punct de vedere al performanțelor, Robert Lewandowski evoluează la cel mai înalt nivel atât în Bundesliga, cât și în Liga Campionilor.

Acord între Barcelona și Lewandowski?!

Barcelona este în căutare de noi jucători în această vară, iar printre pretendenți s-ar afla și atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, potrivit presei italiene.

ADVERTISEMENT

După diverse zvonuri referitor la o înțelegere între Barcelona și vedeta lui Bayern, cele mai recente informații relevă faptul că formaţia de pe “Camp Nou” are încheiat deja un acord de principiu cu Lewandowski.

În ciuda înțelegerii, polonezul, câștigător al premiului FIFA pentru cel mai bun jucător în anii 2021, respectiv 2022, trebuie să discute mai întâi cu staff-ul lui Bayern Munchen pentru a primi acceptul de a pleca pe “Camp Nou” la vară.

ADVERTISEMENT

Barcelona ar fi dispusă să plătească între 50 și 60 de milioane de euro pentru un Lewandowski, al cărui contract se încheie în 2023. Întrucât polonezul are contract cu Bayern până în vara anului viitor, el și-a arătat intenția de a semna cu Barca pentru a începe ultimul său capitol din carieră.

Apartenența la un club precum Barcelona i-ar da mai multe șanse polonezului să câștige premii individuale. Visul său este Balonul de Aur, pe care l-a ratat în 2020, din cauza pandemiei de COVID-19, și în 2021, pierzând la voturi în favoarea lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Lewandowski faţă de Messi, după decernarea Balonului de Aur 2021

Chiar dacă părerea multor analiști sportivi și chiar jucători a fost că Balonul de Aur 2021 trebuia să-i revină lui Robert Lewandowski, polonezul nu i-a purtat pică lui Lionel Messi.

„Lewa” i-a scris lui Messi pe Twitter un mesaj de felicitare: „Felicitări lui Lionel Messi și Alexia Putellas, pentru câștigarea Baloanelor de Aur în 2021! Felicitări și tuturor jucătorilor nominalizați!

ADVERTISEMENT

Am câștigat premiul pentru cel mai bun atacant al anului. Niciun fotbalist nu poate obține așa ceva fără ajutorul celei mai puternice echipe și a celor mai fideli fani. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!”, a fost mesajul lui Lewandowski.

Atacantul de 33 de ani a avut sezonul trecut niște performațe uimitoare, ținând cont de vârsta sa. Lewandowski a înscris de 41 de ori în Bundesliga, doborând recordul lui Gerd Muller. De asemenea, în Liga Campionilor a marcat cinci goluri în șase apariții.

ADVERTISEMENT