Sport

Basarab Panduru, dezamăgit de un „tricolor” în meciul cu Andorra: „Nu era din filmul ăsta”. Replica oficială a clubului de unde provine jucătorul

Basarab Panduru l-a criticat pe Bîrligea după meciul cu Andorra. Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, ia apărarea jucătorului.
16.10.2023 | 21:34
Basarab Panduru dezamagit de un tricolor in meciul cu Andorra Nu era din filmul asta Replica oficiala a clubului de unde provine jucatorul
Titularizarea lui Daniel Birligea la națională, contestată de Basarab Panduru. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
16-10-2023
18:43

Cristi Balaj îl apără pe Daniel Bîrligea

Cristi Balaj a vorbit pentru FANATIK despre evoluția lui Daniel Bîrligea din meciul României cu Andorra: „Panduru este prietenul meu și mi-e greu să comentez ceea ce spune, dar probabil că dacă am fi câștigat în meciul cu Belarus, linia ofensivă ar fi arătat altfel”.

Președintele lui CFR Cluj a ținut să îi dea replica și lui Marcel Pușcaș, care consideră că Aurelian Chițu trebuia să fie în locul lui Bîrligea la națională: „În meciul în care am jucat împotriva lui FC U Craiova, când au fost pe teren și Chițu și Bîrligea, atacantul nostru a fost declarat omul meciului și cu asta am spus totul”.

Daniel Bîrligea nu a fost oprit în lot pentru meciul cu Belarus. A debutat la echipa națională a României în meciul cu Andorra, când a fost titular și a jucat timp de 59 de minute. 

România a înscris de patru ori în poarta Andorrei și a obținut cea mai clară victorie din aceste preliminarii. Cu două etape înainte de final, suntem lideri în grupa de calificare, cu șanse mari de a merge la turneul final.

Merita Bîrligea să fie titular în România – Andorra?

Basarab Panduru nu a înțeles de ce a fost titularizat Daniel Birligea în acest meci. Atacantul de la CFR Cluj a debutat în națională cu ocazia acestui duel.

ADVERTISEMENT

Analistul TV crede că acesta nu este mai bun decât Alibec sau Drăguș. În afară de asta, crede că echipa folosită de Edi Iordănescu a fost una corectă.

Am câștigat, la un scor frumos. Am întâlnit o echipă care în primele minute a fost arțăgoasă și a făcut presing. Am reușit să marcăm, iar totul a mers în favoarea noastră.

ADVERTISEMENT

Nu știu dacă pot alege cel mai bun jucător. Și Coman, și Stanciu și Ianis au făcut ce trebuie. Poate pe Ianis l-aș remarca. Echipa a fost bine făcută. Eu am avut doar o problemă. Am spus de la început că Bîrligea nu era din filmul ăsta. Dar poate îți permiți la meciul ăsta să bagi pe oricine.

E un tânăr de perspectivă, poate nu a făcut rău. Dacă nu ăsta a fost motivul, atunci de ce? Spune-mi argumente. De ce e mai bun decât Alibec? Sau decât de Drăguș.

ADVERTISEMENT

Am spus la început că Bîrligea nu mi se pare din filmul ăsta. Probabil nici el nu se aștepta să fie titular. Nu e ușor la primul meci, Nu vreau să judec un jucător care vine și nu știe dacă joacă. La primul meci a stat în tribună. La fel și la precedente acțiune, a venit și a stat în tribună. După aceea se trezește titular. Ce să analizez? Nu am ce.

Eu ușor să vorbești după. Dar eu am spus la început că nu e din filmul ăsta. Și nu ai de ce să-l bagi. Eu nu aveam nicio așteptare de la el. Nu e ușor să faci ceva, chiar și cu Andorra. E primul meci, s-a trezit titular. El are 23 de ani, dar joacă fotbal de un an și jumătate, de când a venit la CFR. Nu vreau să discut despre el pentru că nu am ce să spun”, a spus Basarab Panduru la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Daniel Birligea, atacantul de 23 de ani de la CFR Cluj, cotat la 850.000 de euro, adunase 11 meciuri și două goluri pentru naționala U21. Este titular incontestabil la CFR Cluj, pentru care a reușit patru goluri și patru pase de gol în 12 meciuri. A ajuns la CFR Cluj în ianuarie 2022, transferat de la Teramo, din Italia. A mai jucat și la Palermo.

ADVERTISEMENT