News
notix pixel id

Bătaie de joc într-un spital din Baia Mare. Ce mâncau pacienții? Bugetul pentru hrană, redus la jumătate

02.04.2021 | 21:28
Bătaie de joc într-un spital din Baia Mare. Ce mâncau pacienții? Bugetul pentru hrană, redus la jumătate
ADVERTISEMENT

Bătaie de joc la Spitalul Judeţean din Baia Mare. În urma unui control s-a descoperit că bugetul pentru mâncarea pacienţilor a fost redus la jumătate. Pacienți flămânzi și hrană de proastă calitate – așa poate fi caracterizată situația din acest spital.

Managerul a fost demis la începutul lunii martie, iar actuala conducere s-a hotărât să facă economii pentru ca banii să ajungă pentru materiale sanitare necesare în pandemie, conform Știrile ProTV.

Astfel, pacienții care nu primeau pachetele de acasă rămâneau flămânzi. Corpul de control al Consiliului Judeţean a început verificările, după ce a primit sesizări de la pacienţi internaţi. Concluziile au fost revoltătoare.

ADVERTISEMENT

Bătaie de joc într-un spital din Baia Mare. Bolnavii de ulcer primeau porții de 4 lei

Bolnavii cu cancer trebuiau să primească hrană de 15 lei, dar ,de fapt, s-au folosit 7-8 lei. Cei cu ulcer primeau în farfurie mâncare de 4 lei, deşi bugetul trebuia să fie de 10 lei. Femeile care abia au născut aveau hrană de 7 lei, deşi bugetul era de 15 lei.

„La micul dejun era o felie groasă de parizer şi margarina şi puţin gem. Hrana pacientului trebuie să fie sănătoasă şi la cantităţile recomandate de nutriţionist”, a precizat Ionel Bogdan, membru în Consiliul Judeţean Maramureş.

ADVERTISEMENT

Mesele de prânz sau cina se bazau pe paste făinoase cu puţină brânză, ciorbe de varză, supe fără carne, porţii mici de orez ori cartofi.

Managerul spitalului a fost demis pe 1 martie. Actuala conducere spune că, probabil, în trecut s-a făcut economie la mâncarea pacienţilor pentru că vechiul director voia să aibă bani pentru materialele de protecţie.

ADVERTISEMENT

„Un buget mult constrâns de cheltuielie mari cu materialele sanitare specifce acestor timpuri. Cheltuielile au crescut mult pe partea sanitară, mă refer la echipamente de protecţie. Probabil au reacţionat cu această constrângere bugetară pentru a se face economie. Am şi început să implementez proceduri noi, inclusiv partea de bucătărie. Poate a fost şi o dezorganizare”, a spus Alexandru Oros, manager Spitalului Judeţean Baia Mare, conform sursei citate.

Noua conducere susține că meniul pacienţilor a fost îmbunătăţit, dar verificările vor continua.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri