Sport

Bătaie generală la un meci de baschet din SUA! Doar poliţiştii au putut să-i despartă pe jucători! VIDEO

22.01.2020 | 17:47
Bataie generala la un meci de baschet din SUA Doar politistii au putut sai desparta pe jucatori VIDEO
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre Kansas Jayhawks şi Kansas State, din campionatul universitar de baschet masculin din Statele Unite ale Americii, a fost marcat de o bătaie generală între jucătorii celor două echipe. Oficialii celor două echipe au încercat să aplaneze conflictul, însă doar poliţiştii au putut să-i despartă pe baschetbalişti.

De la ce a pornit bătaia generală de la meciul de baschet din SUA

În ultimele secunde ale meciului, când Kansas Jayhawks îşi conducea rivala cu 81-59, unul dintre jucători a încercat să marcheze pentru Kansas State, însă a fost blocat sub panou. La scurt timp, baschetbaliştii celor două echipe au început să se îmbrâncească şi să-şi împartă pumni.

ADVERTISEMENT

DaJuan Gordon, baschetbalistul blocat de cei de la Kansas, se afla la pământ, în timp ce adversarii au început să strige la el. Acesta a fost momentul care a declanşat nebunia în derby, iar oficialii celor două echipe s-au îndreptat spre acel loc pentru a-i calma pe baschetbalişti.

Silvio De Sousa a fost cel mai agresiv jucător de pe teren, baschetbalistul lui Kansas Jayhawks a vrut să-l lovească pe unul dintre adversari cu un scaun. Angolezul a fost oprit în ultima clipă de antrenorul secund al echipei, însă arbitrul l-a eliminat pentru gestul provocator.

ADVERTISEMENT

Primele reacţii după scandalul de la meciul Kansas Jayhawks – Kansas State

“Nu putem să ne mândrim cu această victorie. Ceea ce s-a întâmplat pe teren nu este un semn al puterii. Este un semn de imaturitate arătat de jucătorii mei”, a spus Bill Self, antrenorul lui Kansas Jayhawks, la finalul meciului.

“Scandalul putea să fie evitat. Este vina mea pentru că sunt jucătorii mei. Am venit aici ca să jucăm, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Jucătorii mei au dat semne de frustrare”, a concluzionat Bruce Weber, tehnicianul lui Kansas State.

ADVERTISEMENT

Rivalitatea dintre cele două echipe a început în 1907

Kansas Jayhawks şi Kansas State se duelează din 1907 în campionatul universitar de baschet masculin din SUA şi imediat au apărut primele semne de rivalitate între cele două universităţi. În plus, echipele au un duel încins şi la fotbal american, unde se duelează în fiecare an pentru Governor’s Cup.

După ce meciul dintre Kansas Jayhawks şi Kansas State a fost oprit din cauza incidentelor, arbitrul i-a trimis pe baschetbalişti la vestiare pentru a se calma. Partida a fost reluată după 15 minute, când arbitrul a observat că din timpul de joc a mai rămas o secundă.

ADVERTISEMENT

“Am mai văzut incidente de acest fel şi cu siguranţă atrage atenţie, dar noi nu ne dorim să ajungem aşa pe primele pagini. Jucătorii nu au nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat”, a mai precizat Bill Self.

ADVERTISEMENT
Tags: