News

Bătaie între profesori și doi elevi, într-o școală din Bacău. Reacția oficială a Poliției și a Inspectoratului Școlar Județean Bacău: ”Vor fi luate măsuri”. Update

Scene șocante într-o școală din Bacău, acolo unde a avut loc o bătaie între profesori și doi elevi. ISJ a demarat o anchetă.
28.03.2024 | 10:11
Bataie intre profesori si doi elevi intro scoala din Bacau Reactia oficiala a Politiei si a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau Vor fi luate masuri Update
Bătaie între profesori și doi elevi, într-o școală din Bacău. colaj Fanatik/ Foto captură Ziarul de Bacău/ Hepta
ADVERTISEMENT
28-03-2024
08:12

Reacția oficială a Poliției și a Inspectoratului Școlar Județean Bacău: ”Vor fi luate măsuri”

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a demarat verificări la Liceul Tehnologic din Răchitoasa, iar Poliția s-a autosesizat după filmarea în care un profesor și mai mulți elevi par implicați într-un conflict violent.

Conform anchetatorilor, incidentul ar fi pornit de la o elevă care folosea telefonul mobil în timpul orelor de curs, moment în care un profesor a decis să-i confiște aparatul. ”A refuzat că îl închidă, să îl predea profesorului şi a aruncat telefonul mobil către fratele său, care învaţă în aceeaşi clasă. În acel moment s-a creat îmbulzeală, profesorul a încercat să ia telefonul, a intervenit un alt profesor, de la o altă clasă, care este şi dirigintele clasei în care se desfăşura ora de geografie.

Un profesor a căzut, fata şi ea a căzut. Dirigintele a vrut să aplaneze conflictul, profesorul a vrut să ia telefonul”, a explicat situația purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bacău, Roxana Cerghici. Reprezentanții Inspectoratului transmis că după finalizarea anchetei vor fi luate cu siguranță măsuri disciplinare.

Conform News.ro, cei doi frați implicați în incident sunt cunoscuți ca ”elevi problemă”, nefiind prima oară când au creat situații ”neplăcute” în școală. Totodată, reprezentanții IPJ Bacău au transmis că ”poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spaţiul public şi au demarat o anchetă în acest caz, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi lovire sau alte violenţe”.

O bătaie între profesori și doi elevi a avut loc chiar într-o unitate de învățământ, în Bacău. Întâmplarea s-a produs, miercuri, la Școala Gimnazială Burdusaci, aici unde unul dintre minorii implicați ar fi încercat să îl filmeze pe profesorul de Geografie, în timpul orei.

Bătaie între profesori și doi elevi, într-o unitate de învățământ

Cei doi copii, frate și soră, ar fi considerați elevi-problemă de cadrele didactice. Pe de altă parte, minorii susțin că, de fapt, au vrut să îl înregistreze pe profesor, deoarece acesta din urmă ar avea un comportament neadecvat față de ei.

ADVERTISEMENT

Elevii de clasa a 7-a spun că dascălul vorbește urât cu ei și deși s-au plâns conducerii școlii, nu ar fi fost luate măsuri, potrivit presei locale. Directorul le-ar fi menționat că nu se poate face nimic dacă nu au dovezi.

Astfel, unul dintre copii a vrut să îl filmeze pe dascălul de Geografie, miercuri, în timpul unui astfel de episod. Însă, cadrul didactic l-a văzut și a vrut să îi ia telefonul din mână. În acel moment, între cei doi frați și profesor s-a iscat o încăierare.

ADVERTISEMENT

În ajutorul profesorului a sărit un alt dascăl, care a auzit gălăgie și a intrat în clasă. Altercația a fost filmată de o altă persoană. În imaginile publicate de Ziarul de Bacău se poate observa cum cei patru se împing și se lovesc.

Ba chiar, unul dintre profesori cade pe podea, printre bănci. În urma acestui incident, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean din Bacău au deschis o anchetă, urmând să fie luate măsurile necesare în acest caz.

ADVERTISEMENT

Un elev din Târgu Mureș a fost arestat la domiciliu, după ce și-a agresat profesoara

Un caz similar a avut loc, în luna martie, la o unitate de învățământ din Târgu Mureș. Un elev de 15 ani s-a urcat pe un dulap și a arătat gesturi obscene unei profesoare, în timpul orelor. Directoarea a fost chemată în clasă, însă comportamentul neadecvat al minorului nu a încetat.

Prin urmare, cadrele didactice au decis să cheme poliția. Elevul a continuat să fie agresiv și față de oamenii legii. Astfel, el a fost imobilizat și dus la audieri. A fost amendat pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

ADVERTISEMENT

Imediat ce a ieșit din sediul Poliției, elevul s-a întors la școală, hotărât să se răzbune. A pătruns în interiorul imobilului și a bătut-o pe profesoară. Polițiștii au fost chemați din nou, iar băiatul a fost reținut, iar ulterior arestat la domiciliu.

ADVERTISEMENT