Sport

Bate vântul la hotelul și restaurantul de la stadionul „Ion Oblemenco”. Lipsă de oferte pentru spațiile din arenă. Exclusiv

Stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie este dotat cu restaurant și hotel, însă cele două spații nu sunt utilizate, chiar dacă au fost organizate mai multe licitați publice.
14.03.2023 | 09:33
Bate vantul la hotelul si restaurantul de la stadionul Ion Oblemenco Lipsa de oferte pentru spatiile din arena Exclusiv
Hotelul și restaurantul din interiorul stadionului „Ion Oblemenco” nu au stârnit interes pentru olteni. Lipsă de oferte pentru spațiile din arenă. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

„Bijuteria” de stadion din Bănie este una dintre cele mai moderne din România, fiind inaugurată în noiembrie 2017. Arena cu o capacitate de aproximativ 31.000 de locuri dispune de hotel și restaurant în interior, iar Primăria Municipiului Craiova a anunțat pentru FANATIK care este starea celor două spații.

Ce se întâmplă cu hotelul și restaurantul de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Anunț oficial al Primăriei Municipiului Craiova: „Au fost desfășurate trei proceduri de concesionare și două proceduri de închiriere”

Stadionul „Ion Oblemenco” este dotat cu restaurant și hotel, însă spațiile construite în cea mai mare arenă din Oltenia nu au stârnit interes printre oamenii de afaceri. FANATIK a făcut o adresp Primăriei Municipiului Craiova pentru a afla care este starea celor două încăperi din arenă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au răspuns că atât hotelul, cât și restaurantul de pe stadionul „Ion Oblemenco” nu sunt utilizate, chiar dacă până în prezent au avut loc trei proceduri de concesionare și două de închiriere. Aceștia au transmis că spațiile din interiorul arenei nu generează costuri de întreținere.

„Până în prezent, deși au fost desfășurate trei proceduri de concesionare și două proceduri de închiriere publică pentru spațiile la care faceți referire, acestea nu s-au concretizat din lipsa ofertelor. Prin urmare, hotelul și restaurantul din interiorul Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal nu sunt utilizate și nu generează costuri de întreținere”.

ADVERTISEMENT

Hotelul și restaurantul se află în interiorul arenei și sunt structurate pe patru, respectiv două nivele. Acestea necesită anumite îmbunătățiri suplimentare după gusturile chiriașului, însă sunt prevăzute cu utilitățile necesare funcționării.

„Unitățile de cazare (camerele) din cadrul hotelului sunt prevăzute cu obiecte de mobilier și cu utilitățile necesare unei bune funcționări (instalații electrice, instalații sanitare, instalații de încălzire, aer condiționat). Eventualele dotări suplimentare pot fi realizate de către chiriaș pe cheltuiala sa, conform legistației în vigoare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește restaurantul , acesta are acces la toate racordurile privind utilitățile necesare (instalații electrice, instalații sanitare, instalații de încălzire, aer condiționat). La spațiile destinate restaurantului și bucătoriei se pot realiza amenajări interioare conform destinației proiectate.

Astfe, chiriașul va realiza, pe cheltuiala sa, toate dotările pe care le consideră necesare funcționării restaurantului, amenajările interioare apreciate de către dânsul pentru prepararea hranei, deservirea clientelei și alte activătăți specifice acestei destinații, toate acestea numai cu acordul autorițății publice locale”, se arată în răspunsul Primăriei Municipiului Craiova pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Stadionul „Ion Oblemenco” este și casa festivalului de muzică „IntenCity” pe durata verii

Deși inițial a fost destinat doar partidelor de fotbal, stadionul „Ion Oblemenco” a devenit și casa megafestivalului de muzică organizat în Bănie. În vara anului 2022 a fost organizată prima ediție a „IntenCity”, care s-a dovedit a fi pe placul multora dintre olteni.

Festivalul de muzică din Bănie a fost desfășurat în trei zile pe stadionul „Ion Oblemenco”, motiv pentru care FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova au fost nevoite să caute o altă arenă. Gazonul a fost grav afectat două „IntenCity”, însă Primăria Municipiului luase decizia ca suprafața de joc să fie schimbată.

Lucrările pentru schimbarea gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco” au decurs rapid, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate la acea vreme. Festivalul „IntenCity” se va organiza și în anul 2023, după succesul primei ediții de anul trecut.

ADVERTISEMENT