Life

Băutura alcoolica preferată a românilor este oficial cea mai periculoasă din lume. Are efecte devastatoare asupra creierului

Băutura alcoolica pe care milioane de persoane o consumă a devenit oficial cea mai periculoasă din lume. Efectele sale asupra creierului pot fi devastatoare.
04.11.2022 | 22:48
Bautura alcoolica preferata a romanilor este oficial cea mai periculoasa din lume Are efecte devastatoare asupra creierului
Băutura alcoolică preferată a românilor, declarată cea mai periculoasă din lume. Sursă foto: Dreamstime
ADVERTISEMENT

S-a aflat care este cea mai periculoasă băutură alcoolică din lume. Oamenii de știință de la Institutul Canadian de cercetare în domeniul sănătății populației au vrut să afle care este cea mai nocivă băutură cu alcool, iar rezultatul a fost unul complet neașteptat.

Berea, cea mai periculoasă băutură alcoolică din lume

Conform rezultatelor studiului efectuat de cercetători, cea mai periculoasă băutură alcoolică din lume este chiar berea, băutura preferată a românilor, dar și a americanilor.

ADVERTISEMENT

În cadrul studiului au fost analizate 26.000 de persoane. S-a pus accentul pe obiceiurile lor alimentare, iar la final, cifrele au spus totul.

Este bine cunoscut deja că un consum regulat de alcool crește cu 50% riscul de hemoragie cerebrală, însă important este și tipul de alcool consumat.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii susțin că cinci beri consumate pe lună cresc posibilitatea unui accident vascular cerebral ischemic cu 29%, dar și cu 75%, riscul de accident vascular cerebral hemoragic.

De cealaltă parte, vinul, o altă băutură alcoolică îndrăgită de români și nu numai, nu are absolut niciun efect negativ asupra creierului și nici a stării de sănătate în general, a mai demonstrat studiul menționat anterior.

ADVERTISEMENT

România, al 20-lea cel mai mare consumator de bere din lume

Menționăm faptul că, potrivit celor mai recente statistici, România este al 20-lea cel mai mare consumator de bere din lume.

Anual, 18 milioane de hectolitri sunt consumați, conform unei analize realizate de compania japoneză Kirin Holdings.

ADVERTISEMENT

Și chinezii, dar și americanii iubesc berea, conform sursei citate, topul celor mai mari consumatori de bere este condus de China, SUA şi Brazilia.

Alcoolul nu afectează doar sistemul nervos și cel cardiovascular însă. Un studiu realizat în urmă cu ceva timp de către cercetătorii de la Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO) a demonstrat că între 5 și 6% dintre noile tipuri de cancer apărute și decesele cauzate de cancer la nivel global sunt legate și de consumul de alcool.

Printre acestea se numără inclusiv cancerul de sân, cancerul esofagian, cancerul de colon, dar și cancerul la cap, spuneau autorii studiului.

ADVERTISEMENT
Tags: