Life

Băutura care te ajută să adormi repede. Mulți români o evită, deși este perfectă pentru un somn bun

Ce băutură trebuie să consumi pentru a adormi repede, fără efort. Specialiștii garantează că face minuni pentru organism
24.01.2024 | 16:50
Bautura care te ajuta sa adormi repede Multi romani o evita desi este perfecta pentru un somn bun
Ce băutura să bei dacă vrei să adormi repede. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Din cauza ritmului cotidian alert, multe persoane se confruntă cu probleme de somn. În timp ce unii nu au un somn odihnitor și de calitate, alții au probleme în a adormi. Însă, pentru asta, soluția perfectă constă în consumarea unei băuturi speciale.

Ce băutură trebuie să consumi pentru a avea un somn liniștitor

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că oboseala acumulată în timpul zilei, dar și stresul pot afecta calitatea somnului. Foarte multe persoane au probleme legate de odihna corespunzătoare și caută variante pentru a soluționa acest aspect.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai bune soluții pentru a adormi repede și pentru a avea un somn odihnitor sunt ceaiurile. Însă, nu orice tip de ceai, ci cele destinate special somnului.

Diferența dintre ceaiurile de somn și ceaiurile, în general este una foarte importantă. De obicei, amestecurile de plante destinate somnului nu conțin cofeină. Acestea au în componentă plante care ajută la reducerea anxietății și a stresului.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, proprietățile ceaiului pentru somn au fost intens studiate de cercetători. Astfel, s-a ajuns la concluzia că unele combinații de plante pot face minuni pentru persoanele care nu pot adormi sau nu se odihnesc așa cum ar trebui.

Cât de eficiente sunt băuturile recomandate pentru a adormi mai repede

Unul dintre cele mai populare ceaiuri în rândul românilor este ceaiul de mușețel. Planta de mușețel are proprietăți sedative, ceea ce ajută persoanele care au probleme cu somnul. Asupra sa s-au realizat mai multe studii și s-a demonstrat că este eficient în îmbunătățirea calității somnului.

ADVERTISEMENT

Un alt ceai la fel de bun și de eficient este ceaiul de lavandă. Acesta se obține prin fierberea mugurilor de floare de levănțică. Dincolo de faptul că are un miros aparte, gustul său este special.

Nu doar ceaiul de lavandă ajută la îmbunătățirea calității somnului. Studiile au demonstrat că și uleiul de lavandă reduce anxietatea și stresul.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de valeriană este și el un ajutor natural pentru un somn de calitate. Pentru obținerea lui se folosesc rădăcinile plantei care, nu doar că îmbunătățesc somnul, dar reduc și anxietatea.

La fel de bune pentru obținerea unui somn liniștitor sunt și ceaiurile de magnolie, ceaiurile de floarea pasiunii sau ceaiurile verzi cu un conținut scăzut de cofeină.

ADVERTISEMENT
Tags: