Life

Băutura răcoritoare adorată de copii care este plină de chimicale. Mulți părinți nu știu asta

Băutura răcoritoare adorată de copii care este plină de chimicale. Conține foarte multe E-uri și pot fi periculoase pentru cei mici.
09.07.2023 | 17:08
Bautura racoritoare adorata de copii care este plina de chimicale Multi parinti nu stiu asta
Băutura răcoritoare plină de chimicale, dar pe care copiii o adoră. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Băutura răcoritoare adorată de copii care este plină de chimicale. Mulți părinți nici nu știu acest aspect, dar ar trebui să fie mai atenți!

Băutura răcoritoare plină de chimicale, dar pe care copiii o adoră

Anunțul a fost făcut chiar de Paul Anghel, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Acesta a analizat ce chimicale conține celebrul boba tea sau bubble tea.

ADVERTISEMENT

Directorul ANPC este de părere că aceste sucuri ar trebuie vândute cu mai multe avertismente. De altfel, acesta cere ca boba tea să fie însoțite de avertismente cum sunt pachetele de țigări!

Băutura răcoritoare care a devenit foarte populară în ultima vreme este, de fapt, plină de chimicale. Aceasta conține șase tipuri de E-uri periculoase pentru copii. Directorul ANPC chiar a spus că băutura răcoritoare este un tabel al lui Mendeleev la câte chimicale conține.

ADVERTISEMENT

Mai precis, boba tea conține E110 – galben portocaliu, E 104 – galben de chinolina, E122 – carmoizina, E 129 – ROȘU ALLURA, E102 tartrazina, E 124 – roșu ponceau 4R.

Avertisment cu privire la această băutură tot mai celebră

„Vorbim totuși despre coloranți acceptați la nivelul Uniunii, dar care iată că în anumite doze pot afecta copiii.

ADVERTISEMENT

Este de asemenea important ca părinții să se informeze asupra potențialului risc la care expun copiii în cazul în care doresc să le ofere produse în a căror compoziție se regăsesc acești coloranți.

Cireșe și căpșuni nici din greșeală, în schimb “tabelul lui Mendeleev”, a transmis Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

O astfel de băutură răcoritoare ce este pe placul copiilor costă de la 20 de lei în sus. Părinții ar trebui să fie mai atenți de unde le cumpără și mai ales la ingredientele pe care aceste băuturi le conțin.

Pentru că iată că ele par mai sănătoase decât sucurile, poate și din cauza denumirii de „tea (ceai)”, dar pot conține la fel de multe E-uri ca acestea.

ADVERTISEMENT