Sport

Bayern – Borussia Dortmund 0-2, în etapa 27 din Bundesliga. „Bavarezii”, înfrângere categorică în Der Klassiker. Cum arată clasamentul

Bayern Munchen a pierdut derby-ul cu Borussia Dortmund, scor 0-2, în etapa a 27-a din Bundesliga. „Bavarezii” au suferit o înfrângerea categorică.
30.03.2024 | 21:22
Bayern  Borussia Dortmund 02 in etapa 27 din Bundesliga Bavarezii infrangere categorica in Der Klassiker Cum arata clasamentul
Bayern a pierdut derby-ul cu Dortmund, scor 0-2 chiar pe teren propriu. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
30-03-2024
16:44

Bayern - Borussia Dortmund 0-2 (Adeyemi 10, Ryerson 83)

FINAL DE MECI. Harry Kane reușise să marcheze în minutul 89 și să reaprindă speranța fanilor „bavarezi”. Reușita atacantului englez a fost anulată pe motiv de ofsaid. Bayern a pierdut categoric derby-ul cu Dortmund și se află la 13 puncte în spatele liderului Leverkusen. 

bundesliga

Min. 89: GOOL Borussia Dortmund! Haller pasează excelent către Julian Ryerson care marchează. 

Min. 75: Kingsley Coman șutează periculos din interiorul careului. Portarul lui Dortmund respinge de sub bară. 

Min. 66: Ian Maatsen are o acțiune individuală incredibilă. Șutul jucătorului de la Dortmund trece pe lângă țintă. 

Min. 53: Felix Nmecha ratează din poziție de unu la unu cu Sven Ulreich. 

Min. 23: Harry Kane a trecut pe lângă egalare. Atacantul englez a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. 

Min. 10: GOOOL Borussia Dortmund. 0-1. Oaspeții deschid scorul prin Adeyemi, care a primit o pasă de la Brandt.

Min. 1: A început partida.

Bayern Munchen: Ulreich – Kimmich, de Ligt, Dier, Davies – Laimer, Goretzka – Sane, Muller, Musiala – Kane. Rezerve: Peretz, Zaragoza, Upamecano, Tel, Mazraoui, Kim Min-Jae, Gnabry, Coman, Choupo-Moting. Antrenor: T. Tuchel. 

Borussia Dortmund: Meyer – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Brandt, Can, Nmecha – Sancho, Fullkrug, Adeyemi. Rezerve: Lotka, Wolf, Sule, Reus, Ozcan, Moukoko, Haller, Duranville, Bynoe-Gittens. Antrenor: E. Terzic.

Bayern – Borussia Dortmund obișnuia să fie un derby decisiv pentru titlu. În prezent, Der Klasikker se joacă între echipa aflată la 10 puncte în spatele locului 1 și cea de pe locul 4, amenințată de RB Leipzig.

Bayern – Borussia Dortmund, live video online, în etapa 27 din Bundesliga

Cu 10 etape înainte de finalul campionatului, elevii lui Thomas Tuchel par resemnați cu privire la ratarea titlului. Aflați la 10 puncte în urma liderului Bayer Leverkusen, Harry Kane și colegii săi par a fi mai degrabă concentrați pe meciurile din Liga Campionilor. Ei o vor înfrunta pe Arsenal în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Și Borussia Dortmund visează la un parcurs cât mai lung în Ligă, însă vor avea un adversar infernal: Atletico Madrid. Nici în campionat lucrurile nu arată prea roz pentru băieții lui Edin Terzic. Ei se află la doar un punct deasupra locului 5, care nu oferă o rută către grupele Ligii Campionilor din următorul sezon.

Astfel, meciul de pe Allianz Arena se anunță a fi unul în care oaspeții să fie cei mai interesați de o victorie. Bavarezii nu sunt în pericol să rateze top 4, fiind la 11 puncte deasupra poziției a cincea.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Bayern – Borussia Dortmund

Meciul care începe sâmbătă, 30 martie, de la ora 19:30, va fi transmis în direct pe canalele Digisport 2 și Prima Sport 2. Partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

Thomas Tuchel își înfruntă din nou fosta echipă și speră să le producă o nouă deziluzie celor de la Dortmund. În sezonul precedent, fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Chelsea, le-a suflat titlul rivalilor chiar în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Program și clasament Bundesliga, etapa 27

Pe lângă Der Klasikker, weekendul programează și alte meciuri tari în Bundesliga. Iată programul complet al partidelor din această etapă și clasamentul campionatului Germaniei:

Sâmbătă, 30 martie

  • ora 16:30 Bremen – Wolfsburg
  • ora 16:30 Frankfurt – Union Berlin
  • ora 16:30 Bayer Leverkusen – Hoffenheim (Digisport 4, Orange Sport 3)
  • ora 16:30 Monchengladbach – Freiburg
  • ora 16:30 RB Leipzig – Mainz
  • ora 19:30 Bayern – Borussia Dortmund (Digisport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Duminică, 31 martie

  • ora 16:30 Augsburg – Koln (Digisport 3, Orange Sport 2)
  • ora 18:30 Stuttgart – Heidenheim (Digisport 3, Prima Sport 3)
  • ora 20:30 Bochum – Darmstadt

Clasament Bundesliga

  1. Bayer Leverkusen – 70 puncte
  2. Bayern – 60 puncte
  3. Stuttgart – 56 puncte
  4. Borussia Dortmund – 50 puncte
  5. RB Leipzig – 49 puncte
  6. Frankfurt – 40 puncte
  7. Augsburg – 35 puncte
  8. Hoffenheim – 33 puncte
  9. Freiburg – 33 puncte
  10. Bremen – 30 puncte
  11. Heidenheim – 29 puncte
  12. Monchengladbach – 28 puncte
  13. Union Berlin – 28 puncte
  14. Wolfsburg – 25 puncte
  15. Bochum – 25 puncte
  16. Mainz – 19 puncte
  17. Koln – 18 puncte
  18. Darmstadt – 13 puncte

Cote pariuri la meciul Bayern – Borussia Dortmund

Cota pentru victoria gazdelor este 1,44, așadar Bayern este favorită certă pentru acest duel cu o mare tradiție în fotbalul german. Victoria celor de la Borussia Dortmund are cota 6,10, în timp ce o remiză este cotată cu 5,30.

În tur, Bayern a câștigat cu 4-0 la Dortmund. Harry Kane a marcat atunci de trei ori (‘9, ’72, ’90+3), după ce scorul fusese deschis de francezul Dayot Upamecano în minutul 4.

Bayern – Borussia Dortmund, live stream, 19:30, Digisport 2, Prima Sport 2

Ultima victorie a Borussiei Dortmund pe terenul lui Bayern a fost înregistrată în 2017. Atunci, galben-negrii se impuneau cu 3-2 în semifinalele Cupei Germaniei, iar antrenorul lor era chiar Thomas Tuchel!

În Bundesliga, Borussia nu s-a mai impus la Munchen din 2014, atunci când antrenorul oaspeților de sâmbătă era Jurgen Klopp, iar pe banca lui Bayern se afla Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT