Sport

S-au tras la sorți sferturile Champions League. Real Madrid – Manchester City, duelul-șoc al acestei faze

S-au tras la sorți meciurile din sferturile Champions League. Real Madrid - Manchester City este cel mai tare duel al acestei faze.
15.03.2024 | 12:56
Sau tras la sorti sferturile Champions League Real Madrid  Manchester City duelulsoc al acestei faze
S-au tras la sorți meciurile din sferturile Champions League. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
15-03-2024
11:00

Sferturile de finală ale Champions League

S-au tras la sorți sferturile de finală ale Champions League:

  • Arsenal – Bayern
  • Atletico – Dortmund
  • Real Madrid – Manchester City
  • PSG – Barcelona
Sferturi de finala Champions League
Sferturi de finala Champions League. Foto: colaj Fanatik

Tot acum s-a stabilit și parcursul până la finala de pe Wembley:

  • Semifinale
  • 1. Atletico/Dortmund – Barcelona/PSG
  • 2. Arsenal/Bayern – Real Madrid/Manchester City
  • Finala
  • Învingătoarea semifinalei 1 – Învingătoarea semifinalei 2

Odată cu finalizarea meciurilor de miercuri, 13 martie, s-au aflat și ultimele echipe calificate din optimile Ligii Campionilor. Vineri, începând cu ora 13:00, are loc tragerea la sorți a sferturilor UCL.

Tragerea la sorți a sferturilor UCL, live video online, de la 13:00

Prima parte a returului optimilor UCL s-a desfășurat pe 5 și 6 martie. Echipele care și-au adjudecat calificarea au fost PSG, Manchester City, Real Madrid și Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

O săptămână mai târziu, au avut loc și ultimele patru meciuri din optimi. Au obținut biletele pentru sferturi Arsenal, FC Barcelona, Borussia Dortmund și Atletico Madrid.

Singura surpriză a constat în calificarea dramatică a lui Atletico Madrid, care nu era considerată favorită împotriva celor de la Inter Milano. Oamenii lui Diego Simeone au întors, totuși, înfrângerea cu 1-0 de pe stadionul Giuseppe Meazza și s-au impus la penalty-uri.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV tragerea la sorți a sferturilor UCL

Evenimentul care are loc la Nyon și care va stabili tabloul sferturilor Ligii Campionilor va fi transmis pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. De asemenea, tragerea la sorți poate fi urmărită în format LIVE VIDEO și pe FANATIK.ro.

Prezența surpriză în urne va fi Arsenal, echipa revenită după nu mai puțin de 14 ani în sferturile UEFA Champions League. De altfel, londonezii se află la prima participare în cea mai importantă competiție a Europei din 2016 încoace. Arsenal s-a calificat dramatic, după un retur tensionat, cu FC Porto.

ADVERTISEMENT

Când se vor juca meciurile din sferturile UEFA Champions League

După tragerea la sorți a sferturilor UCL care începe vineri, de la ora 13:00, următorul pas pentru echipele calificate în sferturile UCL este disputarea manșei tur a sferturilor de finală. Partidele vor avea loc pe 9 și 10 aprilie.

Returul este programat să se desfășoare după doar o săptămână, pe 16 și 17 aprilie. Ulterior, pe 30 aprilie și 1 mai vor fi disputate semifinalele, iar returul penultimelor acte se va disputa pe 7 și 8 mai.

ADVERTISEMENT

Finala ediției 2023-2024 a UEFA Champions League se joacă pe stadionul Wembley, din Londra, pe 1 iunie 2024. Din 2025, UEFA va propune un format schimbat al competiției.

Cote la pariuri pentru câștigarea UEFA Champions League

Au rămas în competiție doar echipe cu nume uriaș pentru fotbalul continental, inclusiv Arsenal. Deși “tunarii“ nu au câștigat niciodată UEFA Champions League, ei sunt liderul din Premier League și una dintre cele mai solide echipe europene, în prezent.

Și pentru bookmakeri este momentul să stabilească cotele la câștigarea Ligii Campionilor pentru fiecare dintre cele opt cluburi rămase în întrecere. Iată cum arată cotele, în ordinea favoritelor:

  • Manchester City – cota 2,50
  • Real Madrid – cota 5,50
  • Arsenal – cota 6,50
  • Bayern Munchen – cota 7,50
  • PSG – cota 11,00
  • FC Barcelona – cota 17,00
  • Atletico Madrid – cota 20,00
  • Borussia Dortmund – cota 25,00

Tragerea la sorți a sferturilor UCL, live stream, 13:00, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Este important de reținut că, pentru faza sferturilor de finală, nu vor exista capi de serie. Din acest motiv, pot ajunge să fie programate meciuri precum Real Madrid – FC Barcelona, Arsenal – Manchester City sau Bayern Munchen – Borussia Dortmund.

Având în vedere lista echipelor calificate în faza sferturilor, fanii fotbalului vor primi, cu siguranță, dueluri extrem de interesante. Indiferent de ce vor decide sorții, FANATIK.ro te ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă în UEFA Champions League!

ADVERTISEMENT