News

Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă: ”Dacă trendul de creștere continuă, vom ajunge la cifre amețitoare de infecții”

Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă cu privire la infectările mari, din ultima perioadă. Potrivit spuselor sale, cifrele ar putea fi unele ”amețitoare” până în luna februarie.
23.01.2022 | 20:30
Beatrice Mahler trage un semnal de alarma Daca trendul de crestere continua vom ajunge la cifre ametitoare de infectii
ADVERTISEMENT

După ce în țara noastră s-au înregistrat, din nou, în ultimele 24 de ore, zeci de mii de îmbolnăviri cu SARS-COV2, dr. Beatrice Mahler nu vede cu ochi buni o astfel de situație.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală avertizează că trendul ascendent al infectărilor poate duce la cifre și mai mari în luna ce urmează.

ADVERTISEMENT

Dr. Beatrice Mahler: ”Observăm o dublare a numărului de cazuri de la o săptămâna la alta”

De asemenea, Beatrice Mahler transmite că este posibil să avem și o creștere a spitalizărilor cu coronavirus, în luna februarie.

Din datele de până în acest moment și trebuie să ne uităm și la modul în care cresc pacienții cu SARS-CoV-2, da, este posibil. Este posibil să înregistrăm și o creștere a pacienților care se internează în spital pentru că persoanele care știm că nu au protecție oferită de anticorpi ajung să facă forme severe de infecție.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, observăm o dublare a numărului de cazuri de la o săptămâna la altă. Dacă cifrele se mențin până în februarie, cifrele vor fi amețitoare. Partea bună a valului cinci este legată de faptul că marea majoritate a cazurilor nu necesită spitalizare.

Resimitim efectul numărului mare de infectari prin incapacitatea persoanelor care sunt infectate sau carantinate să ajungă în spital și avem deja angajați care, din morive medicale, fi că sunt pozoitivi, fie că sunt carantinati, sunt la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Lucurile s-au schimbat simțitor în această săptămâna față de săptămâna trecută. Ne așteptăm că pentru săptămânile următoare, această situație să fie din ce în ce mai dificil de gestionat. Ieri au fost 11 persoane, jumătate pozitive, jumătate carantinate. Dacă lucrurile se mențin, luna viitoare vom avea grave probleme în a asigura graficul de muncă”, a declarat la Realitatea PLUS, Beatrice Mahler.

Bilanț coronavirus în România

În ultimele 24 de ore, în țară s-au înregistrat 14.088 cazuri de persoane depistate pozitiv cu Covid-19, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

ADVERTISEMENT

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.283 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.400 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, a precizat GCS.

Referitor la decese, acestea au fost mai puține. Comparativ cu infectările, doar 22 persoane au murit de coronavirus, în ziua precedentă.

”În intervalul 22.01.2022 (10:00) – 23.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 22 de decese (13 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț și Olt.

Dintre cele 22 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  50-59 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Din totalul de 22 de pacienți decedați, 20 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între  grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități”, a mai precizat GCS.

ADVERTISEMENT