Sport

Beatriz Haddad Maia, convinsă că Iga Swiatek va câștiga finala Roland Garros: „Cred că e cu un pas în fața noastră”

Beatriz Haddad Maia consideră că Iga Swiatek este în acest moment superioară tuturor jucătoarelor din circuitul WTA. Ce spune după semifinala pierdută cu liderul mondial.
09.06.2023 | 13:09
Beatriz Haddad Maia convinsa ca Iga Swiatek va castiga finala Roland Garros Cred ca e cu un pas in fata noastra
Iga Swiatek nu a pierdut nici măcar un set la Roland Garros înainte de finala cu Muchova. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Beatriz Haddad Maia a avut un parcurs extraordinar la Roland Garros, însă a fost nevoită să se recunoască învinsă de Iga Swiatek. De ce crede că poloneza va câștiga Roland Garros.

Beatriz Haddad Maia a recunoscut superioritatea Igăi Swiatek după ce a pierdut semifinala la Roland Garros: „Altfel ne va învinge”

Beatriz Haddad Maia, noua senzație a tenisului brazilian, a opus rezistență acerbă în meciul cu numărul unu mondial, Iga Swiatek. Jucătoarea a devenit prima braziliancă într-o semifinală la Roland Garros și a fost aproape să îi ia un set polonezei, ceea ce nu s-a întâmplat până acum la acest turneu de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT

După ce a trecut în sferturi de Ons Jabeur, Beatriz Haddad Maia a pierdut în două seturi la Iga Swiatek: 6-2, 7-6(7). În tie-break, brazilianca a condus cu 6-4, însă Swiatek i-a salvat mingea de set și a reușit să se impună.

Haddad Maia a vorbit la conferința de presă despre duelul cu Swiatek: „Eu cred că toți cei care joacă împotriva unor jucători de top ca ea avem mentalitatea că trebuie să dăruim, avem nevoie de mult curaj, să fim agresivi, pentru că altfel ne va învinge”.

ADVERTISEMENT

Sportiva a recunoscut că numărul unu mondial are ceva în plus față de celelalte jucătoare din circuit: „Cred că e cu un pas în fața noastră, un nivel peste celelalte jucătoare. Muncește de asemenea foarte mult cu echipa ei. Sunt mereu împreună, întotdeauna fac lucruri noi. Deci ăsta e un lucru foarte bun pentru ea”.

Beatriz Haddad Maia, despre Iga Swiatek: „M-am simțit minunat să împart acest teren cu ea”

Jucătoarea aflată pe locul 15 în clasamentul WTA a recunoscut că Iga Swiatek e un model pentru ea: „O respect foarte mult, pentru că e o persoană foarte bună. Reprezintă tenisul feminin nu doar pe teren, ci și în afara lui.

ADVERTISEMENT

E o persoană drăguță. E tenis, e o bătălie, dar eu o respect. M-am simțit minunat să împart acest teren cu ea”, a mai spus sinceră Beatriz Haddad Maia.

Iga Swiatek – Karolina Muchova, marea finală de la Roland Garros: „Poate face orice pe teren”

Iga Swiatek a vorbit de asemenea în termeni laudativi despre Karolina Muchova: „Chiar îmi place jocul ei, sincer. O respect și eu simt că e o jucătoare care poate face orice pe teren. Are o atingere extraordinară. Știe de asemenea să accelereze ritmul de joc”. 

ADVERTISEMENT

Cehoaica s-a mai întâlnit cu Swiatek o singură dată, în 2019, când a învins-o pe poloneză în primul tur la turneul de la Praga, după trei seturi, scor 6-4, 1-6, 4-6.

ADVERTISEMENT