Sport

Iga Swiatek revoluționează lumea tenisului. Ce dispozitiv va purta la ureche în timpul meciurilor

Iga Swiatek domină autoritar tenisul feminin în ultimul an, însă poloneză vrea să devină și mai bună. Pentru acest lucru a apelat la un dispozitiv ingenios.
13.05.2023 | 14:53
Iga Swiatek revolutioneaza lumea tenisului Ce dispozitiv va purta la ureche in timpul meciurilor
Iga Swiatek domină autoritar tenisul feminin în ultimul an, însă poloneză vrea să devină și mai bună. Pentru acest lucru a apelat la un dispozitiv ingenios. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poloneza a ajuns cea mai bună jucătoare din lume, însă traiectoria ei putea să fie total diferită. Câștigătoarea ultimelor două ediții ale turneului de la Roma a dezvăluit că o accidentare gravă era să-i pună capăt carierei.

Dispozitivul neașteptat pe care îl va purta Iga Swiatek în timpul partidelor

Iga Swiatek a început fantastic turneul de la Roma cu o victorie categorică în fața rusoaicei Anastasia Pavliuchenkova, scor 6-0, 6-0, însă știrea care surprinde lumea tenisului este că liderul WTA va purta în viitorul apropiat un dispozitiv care să o ajute să știe la ce nivel se află.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Polonia, începând cu turneele viitoare, jucătoarea va purta la ureche un dispozitiv care va examina creierul în timpul întâlnirilor, pentru a stabili gradul de oboseală și de concentrare.

Iga Swiatek lucrează în acest sens cu psihologul Daria Abramowicz, iar aceasta a fost cea care a venit cu ideea revoluționară. Psihologul încearcă să vadă toți parametrii creierului plecând de la faptul că tripla campioană de Grand Slam are foarte puțin timp de odihnă între jocuri.

ADVERTISEMENT

”Abramowicz combină metodele digitale și analogice pentru a optimiza performanța lui Swiatek. Jucătoarea de tenis va purta la ureche un dispozitiv care măsoară activitatea electrică din creierul ei. Se lucrează la vizualizare.

Pentru a-și exersa creierul, Abramowicz va folosi carduri și puzzle-uri pentru a testa timpul de reacție cognitivă al lui Swiatek”, a scris presa poloneză, despre dispozitivul pe care îl va încerca liderul mondial.

ADVERTISEMENT

Swiatek, nemulțumită de diferența de premii între băieți și fete

Pe lângă faptul că domină lumea tenisului feminin de un an de zile, Iga Swiatek este și una dintre vocile cele mai puternice din circuitul WTA, în ciuda faptului că are doar 21 de ani.

La începutul lunii, jucătoarea poloneză a luat atitudine și în privința acceptării jucătorilor din Rusia și Belarus la turnee și nu a ezitat să-i critice la scenă deschisă pe șefii tenisului mondial.

ADVERTISEMENT

La turneul WTA 1000 de la Madrid, unde a pierdut finala în fața bielorusei Aryna Sabalenka, Swiatek nu s-a sfiit să critice faptul că în continuare organizatorii fac diferențe la premii între competițiile masculine și cele feminine.

ADVERTISEMENT
Tags: