Sport

Belarus – România se joacă pe stadionul unde Ujpest – FCSB a produs un scandal monstru!

„Tricolorii” revin pe stadionul lui Ujpest unde în 2009 a avut loc cel mai mare scandal la un meci internațional al unei echipe românești
12.10.2023 | 17:02
Belarus  Romania se joaca pe stadionul unde Ujpest  FCSB a produs un scandal monstru
13 ani au trecut de la incidentele grave de la Ujpest - FCSB, pe stadionul unde se joacă Belarus - România. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala României joacă pe stadionul lui Ujpest, unde în 2009 au avut loc poate cele mai grave incidente în tribune la un meci al unei echipe românești în cupele europene.

Scandal uriaș la ultimul meci disputat pe stadionul lui Ujpest de către români. Galeria Stelei, evacuată de pe stadion!

FCSB juca în 2009 împotriva lui Ujpest în turul 3 preliminar din Europa League, un meci cu grad ridicat de risc și pe una dintre cele mai ostile arene din Europa pentru români.

ADVERTISEMENT

Rivalitatea dintre maghiari și români a ieșit la iveală la acest meci, chiar mai mult decât la ultimele întâlniri dintre Ungaria și România. Mai ales că ultrașii lui Ujpest sunt recunoscuți drept cei mai răi din Ungaria, alături de cei de la Ferencvaros: „Sincer să vă spun, fanii lui Ujpest sînt răi. Şi suporterii lui Ferencvaros sînt răi,dar parcă cei de la Ujpest îi întrec”, spunea Vasile Miriuță despre ultrași.

FCSB câștiga atunci cu 2-1, însă meciul a fost foarte aproape să nu se mai termine. Jucătorii celor două echipe au fost trimiși la vestiare. Nu mai puțin de 1.000 de suporteri steliști au făcut atunci deplasarea la Budapesta, iar după ce în prima repriză cele două galerii s-au înjurat de la distanță, la pauză lucrurile au degenerat.

ADVERTISEMENT

Incidente grave pe stadionul pe care România va întâlni Belarus. Ploaie de torțe, garduri rupte și suporteri ajunși la spital!

La pauza partidei lucrurile au scăpat total de sub control, în urma scandărilor rasiste repetate ale ultrașilor lui Ujpest. A urmat o ploaie de torțe, iar fanii de la Peluza Sud și Peluza Nord Steaua au rupt gardul care îi despărțea de galeria maghiarilor.

Arbitrul a trimis cele două echipe la cabine, iar meciul a fost în pericol să fie întrerupt definitiv. Forțele de ordine au intervenit însă de urgență. A fost o noapte albă la Budapesta și pentru jucătorii FCSB-ului, care au fost treziți în miezul nopții în urma unei alarme false cu bombă la hotel cu o zi înainte de acea partidă.

ADVERTISEMENT

Ultrașii lui Ujpest i-au provocat la bătaie pe suporterii români după meci, iar trei suporteri steliști au ajuns la spital în Budapesta. Cu Bergodi pe bancă, FCSB reușea să câștige returul cu 2-1, după golurile lui Janos Szekely și Rafal Grzelak. În tur, ungurii pierdeau în Ghencea cu 2-0.

De această dată meciul dintre Belarus și România se va desfășura fără spectatori, iar în contextul în care România tocmai a primit o suspendare de la UEFA acest lucru pare de bun augur…

ADVERTISEMENT

Fără incidente la Belarus – România? Federația Maghiară de Fotbal, avertisment pentru „tricolori”

Chiar și în aceste condiții, pericolul de incidente la acest Belarus – România de pe „Szusza Ferenc” din Budapesta nu trebuie ignorat. Asta deși meciul se joacă fără spectatori.

La FANATIK SUPERLIGA, s-a dezvăluit că FRF a primit un avertisment clar din partea Federației Maghiare de Fotbal. Delegația României a fost avertizată să nu afișeze însemne românești la Budapesta, iar jucătorii să nu iasă la plimbare în echipamentul oficial, deoarece grupurile de huligani maghiari vor fi la „vânătoare”.

Stadionul lui Ujpest a mai lăsat însă o amintire dureroasă pentru fotbalul românesc. Pe această arenă, naționala României suferea cea mai drastică înfrângere din istorie împotriva Ungariei, 0-9, pe 6 iunie 1948 la Jocurile Balcanice.

Cu toate acestea, naționala României rămâne neînfrântă la Budapesta de 43 de ani, mai exact din 1981. De atunci, „tricolorii” au mai disputat cinci meciuri în capitala Ungariei și de fiecare dată au plecat cu punct sau puncte.

  • 2009 e anul celor mai grave incidente petrecute la un meci internațional al unei echipe românești, chiar pe stadionul lui Ujpest, unde se joacă Belarus – România
ADVERTISEMENT
6,60 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „scor corect 0-2” la meciul Belarus – România