Sport

Bellingham, Maradona reîncarnat. Spaniolii Ju(de)bilează după Napoli – Real Madrid 2-3

Jude Bellingham este omul momentului la Madrid. Englezul are la picioare presa de casă a Realului după evoluția de la Napoli.
04.10.2023 | 00:54
Bellingham Maradona reincarnat Spaniolii Judebileaza dupa Napoli  Real Madrid 23
Spaniolii Ju(de)bilează după Napoli - Real Madrid 2-3: „Bellingham îi aduce un omagiu lui Maradona”. FOTO: Twitter Real Madrid
ADVERTISEMENT

Jude Bellingham este transferul sezonului în fotbalul mondial. Englezul în vârstă de 20 de ani s-a adaptat excelent la Madrid și a contribuit la un nou succes de vis al Realului în Liga Campionilor, scor 3-2, la Napoli.

Presa madrilenă, în delir după Napoli – Real 2-3. „Jude Bellingham, omagiu pentru Maradona”

Real Madrid a obținut o nouă victorie în Grupa C din UEFA Champions League și are maximum de puncte după primele două etape. Omul serii de pe „Diego Armando Maradon” a fost, din nou, Jude Bellingham, care a marcat un gol și a oferit un assist în Napoli – Real 2-3.

ADVERTISEMENT

După prestația tânărului fotbalist britanic, jurnaliștii de la Marca s-au aventurat să îl compare cu nimeni altul decât Maradona, legenda clubului Napoli. Paralela cu megastarul argentinian a continuat și la golul decisiv, când, după șutul lui Fede Valverde, Meret și-a dat autogol cu o „mână a lui Dumnezeu”.

„Bellingham are o evoluție la Napoli demnă de eternul număr 10, cu un assist și un super gol, într-un meci uriaș de Liga Campionilor, pe care Valverde îl câștigă cu o mână a lui Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT

Bellingham a ajuns astfel la 11 contribuții decisive (opt goluri și trei assist-uri) în numai nouă meciuri la Real Madrid. Jude a ajuns la opt goluri în Liga Campionilor, al cincilea cel mai mare număr de reușite pentru un jucător înainte ca acesta să împlinească 21 de ani.

Doar Erling Haaland (20 de goluri), Kylian Mbappe (19), Karim Benzema (12) și Patrick Kluivert (9) marcaseră mai mult decât Bellingham până în acel punct al carierei.

ADVERTISEMENT

Totodată, Jude Bellingham este doar al treilea fotbalist care izbutește să înscrie în UEFA Champions League la primele sale două jocuri pentru Real Madrid, după Christian Karembeu (1998) și Cristiano Ronaldo (2009).

„O rachetă îl recompensează pe Bellingham”

Și celălalt cotidian de casă a lui Real Madrid l-a ridicat în slăvi pe Jude Bellingham. Jurnalistii de la AS consideră că ar fi fost nedrept ca echipa lui Carlo Ancelotti să nu câștige la Napoli, tocmai datorită super evoluției mijlocașului englez. „Racheta” lui Fede Valverde l-a recompensat însă pe Bellingham.

ADVERTISEMENT

„Un șut atomic al lui Valverde încununează capodopera lui Bellingham, care i-a dat o pasă decisivă lui Vinicius și a marcat din nou un gol de pus în ramă. Modric și a intrat și el în repriza a doua și a schimbat în bine fața Madridului”, titrează as.com.

Rivalii din Catalunia își scot și ei pălăria în fața Realului

Ziarele de casă ale Barcelonei nu au trecut cu vederea victoria superbă obținută de Real Madrid în etapa a doua a Grupei C din UEFA Champions League. Jurnaliștii de la Mundo Deportivo au titrat: „Încă o remontada a lui Real Madrid pentru a câștiga la Napoli”. Aluzie la faptul că „galacticii” au fost conduși de italieni cu 0-1 și au fost egalați la 2.

Și sport.es recunoaște supremația lui Real Madrid, care e lider și în LaLiga, cu 21 de puncte, unul mai mult decât rivala FC Barcelona. „Real Madrid merge puternic și în Liga Campionilor”, a fost titlul din sport.es.

Laude și din partea presei din Italia: „Acest Real e prea mult”

Real Madrid, cea mai decorată echipă din UEFA Champions League, pare gata de un nou sezon de vis în competiția sa preferată. Până și italienii se înclină în fața trupei lui Carlo Ancelotti. „Napoli iese cu capul sus, dar acest Real este prea mult! Ancelotti câștigă pe Maradona cu 3-2”, este titlul din Gazzetta dello Sport.

  • 103 milioane de euro a plătit Real Madrid pentru transferul lui Jude Bellingham de la Borussia Dortmund
  • 120 de milioane de euro este cota de piață a internaționalului englez, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: