Sport

Benfica nu lasă la preț. A refuzat o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Enzo Fernandez

Benfica este conștientă că-i va fi greu să-l păstreze pe Enzo Fernandez, însă este fermă în privința sumei de transfer: clauza de reziliere!
23.12.2022 | 11:16
Benfica nu lasa la pret A refuzat o oferta de 100 de milioane de euro pentru Enzo Fernandez
Benfica nu se opune cedării lui Enzo Fernandez, dar clubul care dorește trebuie să achite clauza de reziliere. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Argentina este noua campioană mondială, iar Leo Messi, care și-a văzut visul împlinit, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului. Însă nu doar el a impresionat în Qatar, ci și alți componenți ai ”La Scaloneta”. Între aceștia, și mijlocașul Benficăi, Enzo Fernandez, clubul lusitan fiind deja asaltat cu oferte concrete.

Benfica respectă înțelegerea cu River Plate: prețul lui Fernandez, 120 de milioane de euro!

Un gol, contra Mexicului, și o pasă decisivă, împotriva Poloniei, a reușit Enzo Fernandez la Cupa Mondială. Însă contribuția sa a fost determinantă în planul de joc al lui Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

Iar acest lucru a fost apreciat nu doar de jurnaliști sau de analiști. Mărturie este faptul că la finele turneului a intrat în posesia trofeului rezervat celui mai bun tânăr jucător de la această ediție a turneului.

Prestațiile sale din Qatar, dar și cele, la fel de consistente, din Liga Campionilor, l-au adus deja în atenția marilor cluburi din Europa. Benfica, scrie presa portugheză, a primit deja oferte din Spania, Italia, Franța și Anglia.

ADVERTISEMENT

Cele mai interesate grupări sunt, se pare, Real Madrid, PSG și Liverpool. Iar ultima variantă, vehiculată încă din timpul Cupei Mondiale, este cea care este și pe placul jucătorului.

Iar conducerea clubului, menționează Record, nu se opune unei plecări. Însă clubul care-l dorește pe Enzo Fernandez va trebui să achite clauza de reziliere a acestuia, care este de 120 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

O sumă care, de altfel, precizează jurnaliștii portughezi, a fost agreată cu fosta sa echipă, River Plate. Și a fost inclusă în operațiunea de transfer a jucătorului.

River a păstrat 25% din contract și a sugerat valoarea clauzei de reziliere. Iar președintele clubului argentinian, Jorge Brito, știe deja și ce va face cu banii.

ADVERTISEMENT

”Înțelegerea noastră a fost clară. Transferul lui Enzo Fernandez este o operațiune care ne va ajuta foarte mult pentru a finanța infrastructura pe care am planificat-o pentru River”, a precizat Brito într-un interviu acordat pentru TyC Sports.

ADVERTISEMENT