Sporturi

Benny Adegbuyi se întoarce în ring! Totul despre următoarea sa luptă: „Suntem în discuții”

04.05.2021 | 16:36
Benny Adegbuyi se intoarce in ring Totul despre urmatoarea sa lupta Suntem in discutii
Benny Adegbuyi se întoarce în ring! Totul despre următoarea sa luptă: „Suntem în discuții” foto: glorykickboxing.com
ADVERTISEMENT

Așteptarea a luat sfârșit! După luni bune de absență, Benny Adegbuyi, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați luptători din România, își pregătește revenirea în ring. Și nu oricum, ci printr-un meci de box care ar putea să se desfășoare chiar pe plaiurile mioritice.

Deși nu va participa la Glory 78, programată pe data de 19 iulie, în Olanda, la Rotterdam, există posibilitatea să-l revedem în gala viitoare, dacă discuțiile se vor concretiza.

ADVERTISEMENT

Sportivul de 36 de ani nu a mai luptat din decembrie 2020, când a reușit să obțină cea mai importantă victorie a carierei, printr-o dreaptă năucitoare care l-a trântit la podea pe nimeni altul decât legendarul Badr Hari.

Benny Adegbuyi își pregătește revenirea în ring

Suntem în discuții. Gala din iulie va fi începutul seriei după pandemie, să-i dea drumul iar la treabă. Noi suntem în discuții probabil pentru următoarea gală, dar încă nu știm adversarul, nu știm nimic.

ADVERTISEMENT

E posibil să nu lupt (n.r. în gala din iulie), dar încă nu e bătut în cuie. 70% nu voi lupta în acea gală. Era vorba ca eu să fiu challenger-ul pentru titlu sau să mai iau un meci preliminar până atunci, tocmai de asta nu știm exact ce se va întâmpla.

E posibil să țintesc să fac un meci de box, în cazul în care va fi în toamnă sau mai târziu o gală. Dacă va fi la sfârșitul verii, nu prea voi mai avea timp și atunci mă voi concentra doar la kickbox”, a declarat Benny Adegbuyi pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

A refuzat să reprezinte Nigeria și a devenit primul român care l-a răpus pe Badr Hari

Cu mama româncă și tatăl nigerian, luptătorul a primit propunerea de a reprezenta statul african, însă a ales România fără să stea prea mult pe gânduri. Ba chiar a fost protagonistul unui episod interesant petrecut în cadrul unei gale desfășurate în Japonia.

Ca reacție față de cei care l-au prezentat drept nigerian, Benny a scos tricolorul și l-a fluturat triumfător imediat după meci. De altfel, „Ciocanul”, cum este poreclit, prin prisma gabaritului său, a intrat în istoria sportului românesc drept primul român care l-a înfruntat pe legendarul Badr Hari și a reușit să-l învingă.

ADVERTISEMENT

A fost o performanță extraordinară. A fost un meci dramatic, dar la final am fost așa cum am promis… Cel mai dur băiat rău. Badr e în continuare o legendă, e rapid și puternic.

Am făcut o greșeală și m-a pus la podea, dar, cum am mai zis, sunt cel mai dur băiat rău. V-am promis că el o să cadă primul și a căzut”, a declarat Benny Adegbuyi la finalul meciului din 20 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT