Sport

Bergodi confirmă pentru FANATIK noul transfer al Rapidului. Ce spune despre el

Bergodi se poate considera un antrenor norocos. Conducerea Rapidului l-a transferat pe Kevin Soni, din Grecia. Soni are 25 de ani și a fost crescut la academia lui Bordeaux.
12.09.2023 | 14:43
Bergodi confirma pentru FANATIK noul transfer al Rapidului Ce spune despre el
Cristiano Bergodi A ANALIZAT NOUL ATACANT TRANSFERAT de Rapid. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi este pe val la Rapid. Are trei victorii consecutive și tocmai a mai primit o veste bună. Kevin Soni este noul atacant al echipei și a fost adus la Rapid pentru a-i face concurență lui Rrahmani. Rrahmani a devenit vedetă peste noapte în Giulești, iar Bergodi speră ca Soni să îi calce pe urme.

Soni poate juca alături de Rrahmani

“E un jucător care la 1.83 are 85 de kilograme. Nu este chiar un pivot, dar se pliază bine cu un alt atacant. Atunci putea fi Dugandzic și cu Rrahmani pentru că se pliau bine. Dugandzic mai puternic, Rrahmani mai mobil, cobora între mingi, la combinație.

ADVERTISEMENT

Erau un cuplu foarte bun. Așa e acum și cu noul transfer. Nu e un jucător la fel de puternic, dar e un jucător, are o înălțime bună. E un stângaci, are fuleu bun, e bun unu contra unu. Se poate juca și cu doi atacanți, depinde de moment”, a declarat Cristiano Bergodi.

Dugandzic și Rrahmani nu au apucat să joace împreună pentru Rapid. Croatul s-a transferat la scurt timp de la venirea lui Rrahmani, iar Rapid risca să rămână descoperită. Aducerea lui Soni a venit la fix. Soni are 1.83 înălțime și a reușit 6 goluri în Grecia în sezonul 2021 – 2022.

ADVERTISEMENT

Rapid poate juca cu doi atacanți

“Depinde când îți poți permite luxul de a juca cu doi atacanți. Un mijlocaș ofensiv poate face mai bine legătura decât 2 atacanți. Noi jucăm în acest sistem 4-2-3-1 cu atacant și doi mijlocași care stau acolo, sunt mai defensivi ca un atacant, dar tot ofensivi.

Noi nu jucăm cu defensiv, interi le putem spune. În echipa noastră toți sunt ofensivi. Nu știu cine spune că sunt defensiv. Și la Sepsi jucam deschis, eram o echipă care jucam pentru faza ofensivă. Acum ei cu Ciobotariu sunt mai pragmatici, e greu să le dai gol”, a declarat Cristiano Bergodi în exclusivitate pentru FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Rapid este în revenire de formă. Trupa lui Bergodi ocupă locul 3 în clasament cu 14 puncte în 8 meciuri disputate. Giuleștenii au trei victorii consecutive și se pregătesc de duelul contra Oțelului, în deplasare, la Galați. Oțelul are 7 egaluri în 8 etape jucate.

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO, de la 10:30. Emisiunea este live și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. Miercuri va fi o ediție specială a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, de la 10:30.

ADVERTISEMENT

 

Bergodi a vorbit despre noul transfer al Rapidului