Sport

Sportivii din lotul național de tenis de masă, distracție la malul mării. Ce au făcut Eliza Samara și Bernadette Szocs înainte de Jocurile Europene de la Cracovia. Foto

Înainte de a intra în concurs la Jocurile Europene de la Cracovia, sportivii din lotul național de tenis de masă s-au distrat pe cinste la malul mării.
22.06.2023 | 19:09
Înainte de a intra în concurs la Jocurile Europene de la Cracovia, sportivii din lotul național de tenis de masă s-au distrat pe cinste la malul mării
ADVERTISEMENT

Echipa Olimpică a României participantă în perioada 21 iunie – 3 iulie la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023. Suntem reprezentați de 150 de sportivi (74 la feminin şi 76 la masculin), care vor concura la 18 sporturi.

Distracție înainte de Jocurile Europene pentru sportivii din lotul național de tenis de masă

Chiar înainte de a pleca spre Polonia unde vor participa la Jocurile Europene, sportivii din lotul național de seniori s-au relaxat activ pe digul din Portul Constanța, acolo unde au jucat tenis de masă în aer liber.

ADVERTISEMENT

Cei opt sportivi care fac arte din lotul de tenis de masă, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Darius Movileanu și Hunor Szocs, însoțiți de antrenorii Andrei Filimon și Ionuț Seni, s-au distrat copios spre deliciul celor prezenți în zonă.

Sportivii au fost încântați de această evadare și au recunoscut că nu au timp de plajă și baie atunci când vin la Constanța. ”Suntem numai în cantonament, nu am ajuns pe plajă și nici nu mi-am dorit pentru că sunt prea focusată la concurs și vreau să fac surprize frumoase”, a declarat Bernadette Szocs.

ADVERTISEMENT

”Priveliștea este una minunată, mie îmi place place foarte mult marea și îmi dă o stare bună. Când suntem în cantonament nu prea avem timp de ieșiri”, a spus Adina Diaconu, în timp ce pentru puștiul de 18 ani Eduard Ionescu a fost o ieșire bine venită: ”M-am bucurat foarte mult de acest moment pentru că sunt un foarte mare fan al mării și acest cantonament la Constanța mă pune foarte bine pe picioare, mai ales psihic, pentru că îmi place foarte mult să ascult briza mării. Mă liniștește”.

”Tricolorii” țintesc medalii la europene

De la ediția precedentă a Jocurilor Europene de la Minsk, din 2019, lotul de tenis de masă al României s-a întors cu două medalii de argint, una la dublu mixt, prin Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, și una la echipe, prin Eliza Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs și Adina Diaconu.

ADVERTISEMENT

Miza cea mai mare va fi în proba de dublu mixt, deoarece perechea învingătoare va obține biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, de vara viitoare. ”Acum 4 ani am fost la un meci, am pierdut finala și am ratat calificarea directă la JO. Acum îmi doresc să rezolvăm calificarea din Polonia”, a afirmat Ovidiu Ionescu.

”De regulă, eu nu prea zic ce obiective am, dar acum, după mulți ani, mă simt foarte bine, sunt în formă și mă aștept ca la echipe și la simplu să iau medalie”, a precizat și Eliza Samara.

ADVERTISEMENT

Ce obiective au sportivii români

Înaintea de plecarea în Polonia, antrenorii celor două loturi și-au lăudat sportivii pentru modul în care s-au comportat în ultimul cantonament. ”Suntem pregătiți 100% pentru această competiție, la dublu mixt, vom avea calificarea pe masă. Cine va câștiga, va merge la Jocurile Olimpice de la Paris. Noi suntem favoriții numărul 1 și sperăm să câștigăm”, a declarat Andrei Filimon.

”Întotdeauna obiectivele noastre sunt pentru locul întâi. Dacă mergem pe ideea să luăm o medalie, poate că atunci acea medalie să nu se obțină. De aceea obiectivul nostru de fiecare dată a fost câștigarea titlului pe echipe, iar la simplu și dublu mixt, fetele să joace cât mai bine și să câștige”, a spus și Viorel Filimon.

La competiția de la Cracovia, sportivii români vor concura în proba pe echipe în următoarea componență: fetele cu Eliza Samara, Bernadette Szocs și Adina Diaconu, iar băieții cu Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu și Darius Movileanu.

În proba de simplu le vom vedea pe Eliza Samara și Bernadette Szocs la fete și pe Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu la băieți, iar la dublu mixt, România va fi reprezentată de Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, medaliații cu argint de la ediția precedentă a Jocurilor Europene, Minsk 2019.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
ALUNECARE de TEREN NIMICITOARE! 100 de oameni au MURIT
ALUNECARE de TEREN NIMICITOARE! 100 de oameni au MURIT
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă