News

Bestialitate sub pretextul carității. Bărbat dintr-o comună ieșeană, reținut după ce a violat minorii luați în plasament

Un bărbat de 47 de ani din județul Iași a fost reținut după ce a abuzat sexual doi dintre copiii luați în plasament. Abuzul, descoperit de medici
22.11.2023 | 22:30
Bestialitate sub pretextul caritatii Barbat dintro comuna ieseana retinut dupa ce a violat minorii luati in plasament
Abuzul sexual asupra copiilor a fost descoperit de medici Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Moraru, din comuna Drăgușeni, județul Iași, avea în plasament trei minori: un băiat de 9 ani și două fete una de 11 ani și cealaltă de 13 ani. Băiețelul și fata de 13 ani ar fi fost abuzați sexual de bărbat, în vreme ce copila de 11 ani ar fi fost supusă doar abuzului verbal și agresiunilor fizice.

Bărbat dintr-o comună ieșeană, reținut după ce a violat minorii luați în plasament

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au fost sesizați de către medici. În dimineața zilei de 21 noiembrie, la ora 6.00 au descins la casa lui Nicolae Moraru. După o două ore de cercetări, polițiștii l-au ridicat pe bărbat și l-au adus la sediul IPJ Iași pentru audieri.

ADVERTISEMENT

”La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, au reținut un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Drăgușeni, bănuit de comiterea unor fapte de agresiune sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că cel în cauză, în perioada 2022-2023 ar fi supus în mod repetat la agresiuni verbale, fizice, sexuale, trei minori, care se aflau în grija sa.

ADVERTISEMENT

În dimineața zilei de 21 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul unei grupe din cadrul IJJ Iași, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unde acesta locuiește, fiind identificat, reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. 

Bărbatul urmează să fie prezentat Judecătoriei Iași cu propuneri legale. În cauză este întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului”, a declarat inspector de poliție Mocanu Alina Elena, ofițer relații publice în cadrul IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Abuzul sexual, descoperit de medic

Moraru obținuse atestatul de asistent maternal în urmă cu patru ani. Atunci a primit în plasament trei minori, un băiețel și două fete, potrivit portalului Adminis.ro.

În data de 12 septembrie, ziua de naștere a băiețelului, bărbatul a mers cu minorul la spital pentru un control. Medicii au rămas șocați când și-au dat seama că băiețelul a fost abuzat sexual și au chemat un psiholog.

ADVERTISEMENT

În urma discuțiilor cu băiatul, a reieșit că acesta a fost violat. În urma discuțiilor cu minora de 13 ani, a reieșit că și aceasta fusese violată. Au fost sesizate organele de anchetă care au demarat cercetările preliminare. Odată strânse dovezi, s-a procedat la descinderea de la Drăgușeni, la casa lui Nicolae Moraru. Bărbatul a fost reținut și condus la audieri la sediul IPJ Iași.

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a anulat atestatul lui Nicolae Moraru și a informat că, în acest caz, se desfășoară o anchetă internă. Minorii au fost luați din grija familiei din Drăgușeni. În ziua descinderii oamenilor legii, asistenta socială din comună și-a depus cerere de concediu, mai relatează sursa citată care a încercat fără succes să o contacteze.

Nicolae Moraru este căsătorit, iar soția acestuia este educatoare în satul Frenciugi, din comuna Drăgușeni.

ADVERTISEMENT