Sport

Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice! Sportiva de la CSA Steaua a depășit baremul olimpic

Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Sportiva legitimată la CSA Steaua a îndeplinit baremul olimpic la aruncarea ciocanului.
20.04.2024 | 17:44
Bianca Ghelber sa calificat la Jocurile Olimpice Sportiva de la CSA Steaua a depasit baremul olimpic
Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Bianca Ghelber este cel mai recent nume din România care și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Specializată pe aruncarea ciocanului, sportiva în vârstă de 33 de ani a obținut calificarea la turneul multi-sportiv din vară în cadrul unui concurs care a avut loc în Kenya.

Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice!

Bianca Ghelber nu a dezamăgit și a reușit o nouă performanță incredibilă. Așa cum era de așteptat, sportiva legitimată la CSA Steaua a obținut „biletele” pentru Jocurile Olimpice de la Paris care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august.

ADVERTISEMENT

Este a patra prezență a Biancăi Ghelber la Jocurile Olimpice. În vârstă de 33 de ani, Bianca Ghelber a bifat baremul olimpic la aruncarea ciocanului, la Kip Keino Classic Nairobi (Kenya), competiție din cadrul World Athletics Continental Tour Gold.

Bianca Ghelber a obținut locul 2, cu o aruncare de 74.02 m. Astfel, sportiva de la CSA Steaua a depășit baremul impus de World Athletics cu doar 6 cm. Americanca Janee Kassanavoid, cu 75.99 m, s-a clasat pe prima poziție, în timp ce podiumul a fost completat de Beatrice Nedberge Llano (Norvegia), cu 70.77 m.

ADVERTISEMENT

Bianca Ghelber, a 4-a participare la Jocurile Olimpice

Bianca Ghelber nu va participa în premieră la Jocurile Olimpice. Sportiva specializată în aruncarea ciocanului a mai luat parte la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Bianca Ghelber este campioană europeană în 2022 la aruncarea ciocanului și vicecampioană la Jocurile Europene din 2023. „Felicitări, Bia! Mult succes la Paris!”, a fost mesajul de felicitare al celor de la CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris reprezintă cea mai importantă performanță personală a sezonului pentru Bianca Ghelber. România a ajuns la 79 de sportivi calificați la competiția multi-sportivă din vară.

România, 79 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Canotajul este sportul la care România are cei mai mulți reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Paris. Nu mai puțin de 44 de canotori români vor lupta pentru medalii în capitala Franței.

ADVERTISEMENT

Echipa feminină de tenis de masă a României, dar și naționala masculină de polo s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Iată cum arată lista completă a sportivilor români care merg la JO:

  • Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);
  • Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
  • Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
  • Kaiac-canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);
  • Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
  • Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;
  • Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
  • Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;
  • Tenis de masă (3): 3 locuri cotă – echipa feminină;
  • Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg).
  • Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea
ADVERTISEMENT