Sport

România are viitor la Triatlon: „Mă gândesc la Jocurile Olimpice mereu! În fiecare seară îmi imaginez cum va fi la finiș“

România are viitor la Triatlon, după ce un tânăr poreclit drept D’Artagnan se pregătește în fiecare zi pentru Jocurile Olimpice din Los Angeles 2028, fiind visul lui.
20.04.2024 | 12:45
Romania are viitor la Triatlon Ma gandesc la Jocurile Olimpice mereu In fiecare seara imi imaginez cum va fi la finis
Romanul care visează în fiecare zi la Jocurile Olimpice din Los Angeles 2028 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Sportivii români au intrat în linie dreaptă pentru pregătirile Jocurilor Olimpice de la Paris din vara. România încă se luptă pentru a avea în jurul a 100 de sportivi la Paris, având acum aproximativ 70.

Jocurile Olimpice din 2028, ambiția muncii zilnice

Raul Petre este unul dintre tinerii sportivi români care trag tare nu pentru Jocurile Olimpice de la Paris, ci pentru cele de peste 4 ani. Sportivul este unul dintre cei mai buni din Europa la segmentul lui de vârstă.

ADVERTISEMENT

În vârstă de doar 18 ani, sportivul recunoaște că aleargă zeci de kilometri săptămânal pentru visul lui. De asemenea, bicicleta este mijlocul lui preferat de transport, cu care face câteva sute de kilometri săptămânal.

„Noi avem zile ușoare luni, vineri, în rest marți, miercuri, joi, sâmbătă, duminică, avem zile grele, cu sală, alergări și bicicletă. Ieri am avut la înot 6.000 de metri volum și la alergare am avut 15 kilometri. Mâine facem la bicicletă 80-85 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Am schimbat bicicletă, am reușit să-mi cumpăr un Canyon și e de minune. A fost scumpă, dar merită. O țîn pe holul camerei mele și uneori mai vorbesc cu ea”, a spus triatlonistul român Raul Petre.

D’Artagnan al României la triatlon

Raul Petre a recunoscut că porecla sa este D’Artagnan și este deseori comparat cu muschetarul. Comparația îl flatează pe tânăr, care și-a și ajustat look-ul după celebrul personaj din cărți.

ADVERTISEMENT

„Mi se spune d’Artagnan și îmi place porecla asta. Mereu mi-a plăcut > și chiar nu mă deranjează. Prima dată mi-am pus cercel în ureche acum doi ani, când am făcut 16 ani. Mă gândeam dacă să-l las sau nu și am început să mă obișnuiesc cu el. Părinții au fost de acord, nu au avut nimic împotrivă, mi-au spus că îmi stă chiar bine“, a completat acesta.

Constănțean de origine, antrenamente pe plajă

Tânărul constănțean recunoaște că Jocurile Olimpice, care sunt prilejuite de scandal in sportul autohton. sunt gândul său înainte de culcare. De asemenea, antrenamentele în Mamaia iarnă sunt o practică obișnuită pentru tânărul triatlonist.

ADVERTISEMENT

„Primul lucru la care m-am gândit a fost să-mi fac un tatuaj pe undeva pe la piept cu cercurile olimpice, dacă o să ajung acolo. Recunosc, mă gândesc la Jocurile Olimpice mereu, aproape în fiecare seară îmi imaginez cum va fi acolo, la finiș. Știu că este mult de muncă, dar nu mă plâng, pentru că trebuie să-mi împlinesc visul.

Noi iarna facem antrenamente în aer liber în Mamaia, la Rex, dar de acum o să fie parcarea plină de mășini și trebuie să ne găsim alt loc de pregătire, dar nu prea mai avem, că vor fi toate pline. Dar până la urmă e ceva firesc, e normal să vină lumea la mare”, a mai spus Raul Petre.

ADVERTISEMENT