News

Biblioteca Națională a României se închide din cauza ploșnițelor

Biblioteca Națională a României va fi închisă mai devreme. Decizia a fost luată din cauza apariției ploșnițelor, potrivit instituției.
14.07.2023 | 12:26
Biblioteca Nationala a Romaniei se inchide din cauza plosnitelor
Biblioteca Națională a României se închide. Sursa foto: bibnat.ro
ADVERTISEMENT

Biblioteca Națională a României se închide, începând de luni, din cauza ploșnițelor. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, care au precizat că măsura se aplică cu două săptămâni mai devreme.

Biblioteca Națională a României se închide mai devreme

Potrivit acestora, insectele au fost găsite pe unele banchete de la parterul clădirii. Prin urmare, conducerea a fost nevoită să închidă biblioteca pentru public. Angajații își vor desfășura activitatea în mod normal.

ADVERTISEMENT

„Recent am depistat pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deserveşte publicul, anumite insecte parazite (ploşniţe). Cu neplăcere vă anunţăm că vom închide Biblioteca Naţională cu două săptămâni mai devreme decât planificaserăm – adică începând de luni, 17 iulie”, transmit reprezentanții instituției.

Înainte de constatarea acestei probleme, Biblioteca Națională ar fi trebuit să aibă activitatea închisă în intervalul 31 iulie – 3 septembrie 2023. Însă, termenul a fost devansat din cauza ploșnițelor.

ADVERTISEMENT

„În mod normal, în acest an Biblioteca Naţională urma să fie închisă în perioada 31 iulie – 3 septembrie pentru dezinsecţie, igienizare şi reorganizarea spaţiilor destinate publicului. Dar această situaţie neprevăzută ne-a obligat să devansăm acest termen.

Când va fi redeschisă instituția

Aşadar, din 17 iulie a.c. #BiblioNatio va fi închisă pentru public (angajaţii Bibliotecii îşi vor continua programul obişnuit)”, adaugă insituția, într-un comunicat de presă transmis acum două zile.

ADVERTISEMENT

„Să sperăm că ne vom revedea fără alte probleme în ziua de luni 4 septembrie – în sălile de lectură, în spaţiile libere, la expoziţiile şi conferinţele Bibliotecii Naţionale a României”, au adăugat aceștia.

Biblioteca Națională a României (BNaR) este cea mai mare din țară. Instituția, cunoscută în trecut drept Biblioteca Colegiului Sfântul Sava din București, a fost construită în 1838, atunci când avea aproximativ 1.000 de volume. În 1859, și-a schimbat statutul în bibliotecă națională.

ADVERTISEMENT

De altfel, denumirile i-au fost schimbate, de-a lungul timpului, în funcție de fiecare regim politic pe care România l-a cunoscut. Denumirea de Biblioteca Națională a României, cea pe care o poartă și astăzi, a dobândit-o după revoluția din 1989.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: