News

Bilanț alarmant în București. Câte infectări au fost confirmate într-o singură zi

29.10.2020 | 16:37
Bilant alarmant in Bucuresti Cate infectari au fost confirmate intro singura zi
Bilanț alarmant în București
ADVERTISEMENT

Un record de infectări cu noul coronavirus a fost înregistrat astăzi în București. 1.129 de cazuri, în ziua cu cel mai mare număr de cazuri confirmate în 24 de ore, de la începutul pandemiei.

Incidența cazurilor raportată pentru Capitală este de 3,69, în vreme ce Clujul și Sălajul sunt singurele județe din România care au depășit rata de infectare 4.

ADVERTISEMENT

Coeficientul infectărilor la 14 zile, raportat la mia de locuitori este calculat de către direcțiile de sănătate publică, la nivelul municipiului București și al județelor.

Bucureștiul conduce topul zilnic, dar și pe cel al numărului de cazuri cumulate de la începutul pandemiei

Municipiul Bucureşti, 1.129 şi judeţele Timiş, 372, Cluj, 371 și Iaşi, 288 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de raportarea de miercuri.

ADVERTISEMENT

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Giurgiu, 27, Brăila, 30, Tulcea, 32.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a rectificat incidența aferentă zilei de miercuri, comunicată eronat către CNCCI, în urma unei erori de redactare. în urma acestei rectificări, indicele în cazul Municipiului București pentru miercuri a fost de 3,49, și nu de 3,81, așa cum a fost comunicat inițial.

Bucureștiul este pe primul loc și în ceea ce privește numărul total de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 care s-au înregistrat de la începutul pandemiei cu 34.247 de infectări. Urmează judeţele Iaşi cu 10.247, Prahova cu 9.417, Braşov cu 9.315, Suceava cu 9.127.

ADVERTISEMENT

În total, 6.481 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional.

Până joi, pe teritoriul României au fost confirmate 229.040 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT