News

Bill Gates investește în România. Afacerea în care miliardarul american bagă 9 milioane de dolari

17.12.2020 | 13:10
Bill Gates investeste in Romania Afacerea in care miliardarul american baga 9 milioane de dolari
ADVERTISEMENT

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din întreaga lume, investește aproape 9 milioane de dolari într-o afacere derulată și în România.

Omul care a stat la originea Microsoft este investitor la Fondul Proprietarea, societate listată dual la Bursa de la București și cea de la Londra, prin intermediul fundației caritabile pe care o are împreună cu soția sa.

ADVERTISEMENT

Din datele oficiale, în aceste moment Bill Gates este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri la nivel mondial, cu o avere estimată de revista americană Forbes la aproape 120 de miliarde de dolari.

Bill Gates, investiții în România de 9 milioane de dolari

Legăturile financiare ale lui Bill Gates cu România au reieșit din cel mai recent raport al fundației caritabile pe care o are împreună cu soția sa.

ADVERTISEMENT

Astfel, prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation, cea mai mare organizaţie filantropică la nivel mondial, miliardarul american este investitor la Fondul Proprietatea.

Mai exact, în mod indirect, acesta are expunere indirectă la companii de importanţă strategică pentru România, precum Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica, în contextul în care Fondul este acţionar direct la aceste societăţi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, date fiin investiţiile la fondul sud-african Naspers (acţionarul majoritar al eMAG) şi la Prosus (compania care reuneşte operaţiunile de e-commerce ale Naspers), fondatorul Microsoft Bill Gates are expunere la eMAG, PayU, OLX, Fashion Days şi Autovit, anunță Adevărul.

Bill Gates, avere de peste 100 de miliarde dolari

La ora actuală, Bill Gates este unul dintre cei 3 giganți ai lumii în domeniul afacerilor care au o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului dacă nu mai este a doua cea mai bogată persoană din lume, după ce Elon Musk a luat acest titlu în noiembrie, Bill Gates deține în continuare o avere de aproximativ 129 de miliarde de dolari.

Americanul este o figură centrală și în pandemia de Covid-19, previziunile sale fiind atent monitorizate de mass-media internațională. În urmă cu trei zile, Bill Gates a declarat într-un interviu acordat CNN că nu exclude varianta ca următoarele patru, poate chiar șase luni, să fie cele mai grele de la debutul pandemiei de coronavirus.

Fondatorul Microsoft s-a arătat impresionat de avansul medicinei în lupta cu Covid-19, susținând că “acele vaccinuri cel mai probabil vor pune capăt acestei pandemii, însă nu mai devreme de 2022“.

ADVERTISEMENT
Tags: