News

Bill Gates, noi previziuni. Omenirea trebuie să se pregătească de o nouă pandemie

28.01.2021 | 18:31
Bill Gates noi previziuni Omenirea trebuie sa se pregateasca de o noua pandemie
ADVERTISEMENT

Bill Gates cere omenirii să se pregătească de o nouă pandemie, ca și cum s-ar pregăti pentru un război, în caz contrar milioane de oameni vor muri și trilioane de dolari vor fi pierdute.

„Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos”, a transmis miliardarul, unul dintre cei care prevestea în 2015 pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Bill Gates solicită înfriințarea unui sistem global de alertă, de care omenirea nu dispune momentan, pentru a detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Bill Gates cere omenirii să se pregătească de o nouă pandemie

Potrivit Mediafax, Bill Gates a publicat o scrisoare prin care cere guvernelor lumii să facă infvestiții anuale de miliarde de euro în știință pentru a preveni o altă pandemie asemnănătoare cele de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Nu ne putem permite să fim prinși din nou cu garda jos. Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepția cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni”, a transmis miliardarul.

Bill Gates compară pandemia cu un război și crede că omenirea trebuie să o trateze ca atare. „Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată în serios, la fel ca amenințarea războiului.

ADVERTISEMENT

Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiții în fiecare an, dar amintiți-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume e estimat la 28 trilioane de dolari.

Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane și pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliță de asigurare pe care și-o poate permite lumea”, a mai adăugat Bill Gates.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Gates, investițiile ar trebui făcute de țările bogate ale lumii, pentru că ele au cel mai mult de pierdut. Mai mult, miliardarul a vorbit despre înființarea „pompierilor pandemiei”, o organizație formată din aproximativ 3.000 de oameni la nivel global care să monitorizeze și să intervină rapid atunci când există astfel de crize sanitare.

ADVERTISEMENT