News

Bloc de 8 etaje fără autorizație în Sectorul 1. Clotilde Armand, acuze dure: ”Vom demola unde este de demolat”

Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit marți că a depus plângere penală pe numele unui dezvoltator imobiliar care a construit un bloc fără autorizație în cartierul Băneasa.
14.06.2022 | 22:49
Bloc de 8 etaje fara autorizatie in Sectorul 1 Clotilde Armand acuze dure Vom demola unde este de demolat
Clotilde Armand nu exclude demolarea blocului de 8 etaje. Foto: facebook.com/clotildearmand.ro – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Clotilde Armand a explicat într-o postare pe Facebook că la această situație s-a ajuns pe fondul lipsei de implicare a polițiștilor locali care au lucrat sub fostele administrații.

Clotilde Armand, gata să ia o decizie foarte dură

În prim-plan apare un bloc de 8 etaje ridicat în ultimii ani pe strada Heliului, în cartierul Băneasa. Cea care conduce Sectorul 1 a subliniat că în primăvară a depus o plângere penală pe numele celui care a construit blocul.

ADVERTISEMENT

Motivul a fost legat de continuarea unor lucrări de construcții neautorizate. În prezent, Clotilde Armand a declarat că așteaptă rezultatul anchetei procurorilor. Altfel, primărița a precizat că a făcut demersurile legale pentru un control efectuat de polițiștii locali de la Disciplina în construcții.

Proprietarul imobilului nu a permis accesul oamenilor legii și nici nu a prezentat documentele solicitate, context în care a primit o amendă mare.

ADVERTISEMENT

Pusă în fața acestei situații, Clotilde Armand a declarat că nu exclude demolarea oricărei construcții pentru ridicarea căreia nu au fost îndeplinite condițiile cerute de lege.

Acuzații pentru fostele administrații locale

Știți ce este șocant la fotografia asta? Că acest bloc de opt etaje a fost construit fără a avea autorizație de construire. Da, ați citit bine. Asta pentru că în timpul fostelor administrații locale, Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri, iar haosul urbanistic s-a extins treptat în Sectorul 1.

ADVERTISEMENT

Acest imobil (S+P+8E) a răsărit, în urmă cu mai mulți ani, în cartierul Băneasa, pe strada Heliului. În primăvară, am făcut plângere penală împotriva proprietarului pentru continuarea unor lucrări de construcții neautorizate, iar acum așteptăm rezultatul anchetei procurorilor.

În paralel, am solicitat judecătorilor să dea dreptul polițiștilor locali de la Disciplina în construcții să poată pătrundă în imobil pentru a stabili care este în acest moment situația blocului. Pentru că la cel mai recent control, proprietarul imobilului nu a vrut să permită accesul echipajului și nici nu a prezentat documentele.

ADVERTISEMENT

Polițiștii locali au aplicat legea și l-au amendat cu 16.000 lei. Haosul urbanistic trebuie să înceteze, iar anumiți dezvoltatori imobiliari trebuie să știe că nu ne vom opri aici. Vom continua controalele și acțiunile noastre. Vom demola acolo unde este de demolat”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Situația de la Cathedral Plaza

Altfel, în aceeași postare, ea a răspuns unui internaut care dorea să știe cine trebuie să elibereze terenul pe care a fost construită Cathedral Plaza. ”Cathedral Plaza stă în picioare de mai bine de 10 ani. Primăria Capitalei sau Primăria Sectorului 1 trebuie să elibereze terenul?”, se arată în comentariu.

Primarul Municipiului București este obligat să emită decizia de ”desființare a construcției – imobil de birouri Cathedral Plaza, situată în București, str. General Berthelot nr.11 – 15, sector 1 și respectiv str. Luterana, nr.15 si 15A, sector 1, realizată fără autorizație de construire legală, autorizație emisă la solicitarea SC Millennium Building Development SRL București, de Primăria sectorului 1 București.” Așa scrie în decizia judecătorească”, a răspuns Clotilde Armand.

 

Foto: facebook.com/clotildearmand.ro – colaj FANATIK

ADVERTISEMENT