News

Blue Air a anulat 64 de zboruri cu Italia și Cipru din cauza restricțiilor impuse de aceste țări

28.07.2020 | 15:32
Blue Air a anulat 64 de zboruri cu Italia si Cipru din cauza restrictiilor impuse de aceste tari
ADVERTISEMENT

Companie Blue Air a anunțat că a anulat 64 de zboruri planificate pentru perioada 3-31 august către destinații  din Italia și Cipru ca urmare a restricțiilor de călătorie pe care aceste țări le-au impus persoanelor care vin din România. Blue Air a anunțat și condițiile în care pot fi rambursați banii pentru biletele cumpărate, informează News.ro.

Operatorul aerian a precizat că lista zborurilor anulate ar putea fi actualizată în funcție de deciziile pe care le vor lua autoritățile de la Roma și Nicosia.

ADVERTISEMENT

Anularea zborurilor a survenit ca urmare a faptului că românii care călătoresc în aceste țări trebuie  să intre în carantină pentru o perioadă de două săptămâni.

Lista zborurilor anulate de Blue Air

Ca urmare a deciziei autorităţilor italiene şi cipriote de a introduce măsura autoizolarii obligatorii de 14 zile şi a supravegherii medicale pentru toate persoanele care sosesc din România sau care s-au aflat în tranzit prin ţara noastră în ultimele două săptămâni, Blue Air este nevoită să anuleze un număr semnificativ de zboruri între România şi Italia şi între România şi Cipru”, se spune într-un comunicat al Blue Air.

ADVERTISEMENT

Rutele pe care ar fi trebuit să aibă loc cursele anulate sunt: Bucureşti Otopeni – Milano Malpensa, Florenţa, Napoli; Bacău – Bergamo, Torino, Roma Fiumicino; Iaşi – Torino; Bucureşti Otopeni – Larnaca.

Pasagerii Blue Air afectaţi de aceste anulări vor primi toate detaliile referitoare la opţiunile pe care le au la dispoziţie pe e-mailul furnizat în momentul rezervarii biletului”, precizează compania.

ADVERTISEMENT

Astfel, pasagerii afectați au posibilitatea reprogramării gratuite a călătoriei în primele şapte zile de la data iniţială a zborului direct printr-un e-mail către zbor.anulat@blueair.aero.

E-mailul trebuie să conţină următoarele detalii legate de zbor: număr de rezervare, numele de familie al persoanei care a făcut rezervarea, datele noi la care se doreşte reprogramarea. În cazul în care pasagerul nu optează pentru rebooking gratuit, după cele şapte zile de la dată zborului anulat Blue Air va transferă automat contravaloarea biletului în portofelul electonic Blue Wallet al persoanei care a efectuat achiziţia, de unde banii vor putea fi utilizaţi în termen de 2 ani pentru a cumpăra bilete pentru orice altă destinaţie deservită de Blue Air”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după criteriul numărului de pasageri transportaţi. În 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri şi a zburat circa 340 milioane de kilometri.

ADVERTISEMENT