Sport

Ultrașii Legiei Varșovia, protest violent la adresa UEFA. Toate rezultate din returul play-off-ului Conference League

Ultrașii Legiei Varșovia au protestat violent la adresa UEFA în timpul meciul cu Molde, din returul play-off-ului Conference League.
22.02.2024 | 23:55
Ultrasii Legiei Varsovia protest violent la adresa UEFA Toate rezultate din returul playoffului Conference League
Mesajul violent afișat de fanii Legiei Varșovia la adresa UEFA
ADVERTISEMENT
22-02-2024
22:21

Fanii Legiei Varșovia au protestat violent la adresa UEFA

Ultrașii Legiei Varșovia au ieșit din nou în evidență la meciul de pe teren propriu contra lui Molde (scor 0-3), contând pentru returul play-off-ului Conference League. Aflați într-un conflict permanent cu UEFA în ultimii ani, din cauza căruia clubul a fost deseori sancționat, ei au protestat violent la adresa forului european și la meciul de joi seara.

Din cauza incidentelor de la partida cu AZ Alkmaar din finalul anului trecut, peluza Zyleta, unde stă galeria Legiei, trebuia închisă la meciul cu Molde, însă până la urmă clubul polonez s-a ales doar cu o amendă, iar UEFA i-a permis să deschidă respectivul sector de tribună doar pentru copiii în vârstă de până în 14 ani.

Circa 8.000 de tineri au luat loc în Zyleta, dar înainte de începerea partidei, în mijlocul peluzei, a apărut un banner imens, cu mesajul „De data asta ai câștigat, UEFA”.

banner legia
Bannerul afisat de fanii Legiei înainte de începerea meciului cu Molde

Oficialii UEFA prezenți la meci s-au autosesizat și au cerut scoaterea bannerului în afara stadionului, însă apoi au avut parte de o surpriză uriașă, deloc plăcută. Mutați într-o altă parte a tribunei, ultrașii au scos la iveală un banner cu un mesaj și mai violent la adresa forului condus de Aleksander Ceferin: „Surprise, motherfuckers!”.

 

22-02-2024
17:44

Rezultatele partidelor din returul play-off-ului Conference League

  • Bodo Glimt – Ajax* 1-2 după prel. (Berg 83 / Berghuis 34, Taylor 114); în tur: 2-2
  • Dinamo Zagreb* – Betis Sevilla 1-1 (Kaneko 59 / Bakambu 39); în tur: 1-0
  • Ludogoreț – Servette Geneva* 0-1 (Cognat 6); în tur: 0-0
  • Eintracht Frankfurt – Union Saint Gilloise* 1-2 (Dina Ebimbe 88 / Puertas 47, Eckert Ayensa 80); în tur: 2-2
  • Slovan Bratislava – Sturm Graz* 0-1 (Biereth 52); în tur: 1-4
  • Ferencvaros – Olympiacos* 0-1 (El Kaabi 43 pen.); în tur: 0-1
  • Legia Varșovia – Molde* 0-3 (Gulbrandsen 2, 68, Hestad 21); în tur: 2-3

* Echipe calificate în optimile de finală.

21-02-2024
16:32

Gent - Maccabi Haifa 1-1 (Tissoudali 69 / Pierrot 4); în tur: 0-1

Min. 90+4: Fluier final! Maccabi Haifa se califică în optimi cu scorul general de 2-1.

Min. 85: Gent atacă în valuri, căutând golul care să ducă meciul în prelungiri, însă apărarea lui Maccabi rezistă eroic până în acest moment.

Min. 72: Sundgren vede cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 69: GOOOL Gent! Tissoudali reușește egalarea cu un șut din interiorul careului mare.

Min. 61: Tissoudali trimite un lob spectaculos din careu, dar portarul lui Maccbi intervine în ultimul moment și evită golul.

Min. 54: Șutul lui Tissoudali din centrul careului trece puțin peste transversala porții israeliene.

Min. 49: Roef reține de sub bară lovitura de cap a lui Pierrot.

Min. 28: Roef intervine salvator la șutul lui Khalaili din interiorul careului.

Min. 4: GOOOL Maccabi Haifa! Șutul lui Pierrot din marginea careului este deviat și mingea intră în plasă pe lângă portarul Roef.

Min. 1: A început partida.

Echipele de start la meciul Gent – Maccabi Haifa.

  • Gent: Roef – Kandouss, Watanabe, Mitrovic, Brown – Samoise, Gerkens, Gandelman, Hong – Depoitre, Tissoudali. Rezerve: De Schrevel, Schmidt – Agbor, De Vlieger, Fernandez-Pardo, Fortuna, Sonko, Torunarigha, Van Hauter. Antrenor: Hein Vanhaezebrouck.
  • Maccabi Haifa: Kaiuf – Sundgren, Feingold, Seck, Gershon – Saief, Show, Mohamed – Khalaili, Pierrot, Refaelov. Rezerve: Fucs, Nitzan – Ben Shimol, Cornud, Dahan, Goldberg, Kinda, Lesovoy, Naor, Podgoreanu, Simic. Antrenor: Messay Dego.

Partidele din manșa retur a play-off-ului Conference League nu se joacă toate joi, 22 februarie. Avem un meci în devans cu 24 de ore, miercuri, 21 februarie, respectiv întâlnirea dintre Gent și Maccabi Haifa. Restul meciurilor rămân după programul stabilit, dar singurul televizat va fi cel de astăzi, fiind primul din această fază a Conference League, transmis de PRO Arena.

Programul partidelor din returul play-off-ului Conference League

Miercuri, 21 februarie, ora 19:00

  • Gent – Maccabi Haifa (tur 0-1 PRO Arena)

Joi, 22 februarie

ora 19:45

  • Bodo Glimt – Ajax (tur 2-2)
  • Dinamo Zagreb – Betis Sevilla (tur 1-0)
  • Ludogoreț – Servette Geneva (tur 0-0)
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Eintracht Frankfurt – Saint Gilloise (tur 2-2)
  • Slovan Bratislava – Sturm Graz (tur 1-4)
  • Ferencvaros – Olympiacos (tur 0-1)
  • Legia Varșovia – Molde (tur 2-3)

Autoritățile belgiene se tem la meciul Gent – Maccabi Haifa

Returul play-off-ului Conference League debutează în devans cu 24 de ore, miercuri, 21 februarie, cu partida de mare risc din Belgia, dintre Gent și Maccabi Haifa. Primarul orașului Gent, Mathias de Clercq, a confirmat faptul că vor fi luate măsuri extraordinare, incluzând prezența trupelor antitero, de teama producerii unor incidente sau chiar a unor atentate împotriva israelienilor.

ADVERTISEMENT

Misiunea celor de la Gent pentru a merge mai departe nu este simplă, deoarece Maccabi Haifa a reușit să câștige prima manșă, în condițiile în care s-a jucat la Budapesta, deci pe teren neutru. Maccabi, care a jucat de câteva ori inclusiv în grupele Champions League, este o echipă foarte experimentată și poate pune mari probleme.

Totul este posibil la Frankfurt după egalul de la Bruxelles

Unul dintre cele mai interesante și echilibrate meciuri din manșa tur s-a jucat la Bruxelles, între liderul autoritar din Belgia și câștigătoarea trofeului Europa League de acum două sezoane. Union Saint Gilloise – Eintracht Frankfurt nu a avut învingător, deși s-au înscris patru goluri. Germanii au fost în avantaj la pauză, dar gazdele au egalat și au dominat până la final, fără a mai reuși golul victoriei.

ADVERTISEMENT

Eintracht Frankfurt a produs în 2022 o imensă surpriză reușind să câștige trofeul Europa League în fața lui Glasgow Rangers. Echipa germană este clar mult mai experimentată la nivel european decât cea belgiană, însă Union are jucători de contraatac foarte rapizi și foarte tehnici și sigur va încerca această armă.

Ajax riscă să se scufunde între fiorduri

Alt meci extrem de tare din tur s-a jucat la Amsterdam, în Olanda, între legendara Ajax, echipă care are în vitrină toate trofeele continentale posibile și campioana Norvegiei, Bodo Glimt. A fost 2-0 pentru oaspeți până în ultimele cinci minute, când un forcing neașteptat al lăncierilor a adus o nesperată egalare.

ADVERTISEMENT

Returul are loc joi, în Norvegia, unde este frig și va fi cel mai probabil un al doilea meci cu goluri multe și foarte posibil în ambele porți. Pe acest teren acum doi ani Roma era spulberată la scor de set de tenis la unu, dar avea după aceea să se revadă cu Bodo Glimt în eliminatorii, după care să o scoată din competiție și apoi să câștige trofeul. Asta arată forța „albinelor”, de la culoarea galbenă a echipamentului, la meciurile de acasă.

Andreas Calcan ar putea ajunge cu Ludogoreț în „optimi”

Singurul jucător român care s-ar putea afla pe teren joi seară este fostul echipier al Universității Cluj, mijlocașul ofensiv Andreas Calcan. Acesta semnat în această iarnă cu campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad și se va afla în lotul pentru returul dublei cu Servette Geneva.

La nivel de experiență în cupele europene nu suferă comparație între bulgari și elvețieni. Ludogoreț a evoluat inclusiv în grupe de Champions League, în timp ce Servette a avut prezențe episodice în Europa. Prin urmare, prima șansă o au Andreas Calcan și colegii lui de la Ludogoreț.

ADVERTISEMENT