Sport

Ajax, egal dramatic cu Bodo Glimt în optimile Conference League. Toate rezultatele zilei

Ajax Amsterdam a egalat-o dramatic pe teren propriu pe Bodo Glimt, în timp ce Union Saint Gilloise și Eintracht Frankfurt au terminat 2-2 în manșa tur a optimilor de finală din Conference League.
15.02.2024 | 23:34
Ajax egal dramatic cu Bodo Glimt in optimile Conference League Toate rezultatele zilei
Ajax a făcut un egal dramatic cu Bodo Glimt în optimile Conference League
ADVERTISEMENT
15-02-2024
17:44

Rezultatele meciurilor din manșa tur a optimilor de finală Conference League

  • Molde – Legia Varșovia 3-2 (Gulbrandsen 12, 19, Kaasa 25 / Josue 64, Augustyniak 71)
  • Union Saint Gilloise – Eintracht Frankfurt 2-2 (Rasmussen 32, Nilsson 68 / Chaibi 3, Kalajdzic 10)
  • Olympiacos – Ferencvaros 1-0 (El Kaabi 83)
  • Sturm Graz – Slovan Bratislava 4-1 (Biereth 4, Stankovic  27, Kiteishvili 65 pen., Camara 90+1 / Rodrigues 8)
  • Betis Sevilla – Dinamo Zagreb 0-1 (Petkovic 76 pen.)
  • Ajax – Bodo Glimt 2-2 (van den Boomen 90+1 pen., Berghuis 90+7 / Gronbaek 17, 64)
  • Maccabi Haifa – Gent 1-0 (Pierrot 67)
  • Servette Geneva – Ludogoreț 0-0

Și cea de-a treia competiție europeană intercluburi, „copilul” care are foarte puțini ani de când a venit în lumea fotbalului din inițiativa UEFA, își va derula joi, 15 februarie, meciurile din turul optimilor de finală. Din faza „optimilor”, nici în tur, nici în retur nu va fi televizat nimic în direct, rămânând doar de intrat pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări orice partidă în format LIVE VIDEO.

Programul meciurilor din manșa tur a optimilor de finală Conference League

Joi, 15 februarie

ora 19:45

  • Molde – Legia Varșovia
  • Union Saint Gilloise – Eintracht Frankfurt
  • Olympiacos – Ferencvaros
  • Sturm Graz – Slovan Bratislava
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Betis Sevilla – Dinamo Zagreb
  • Ajax – Bodo Glimt
  • Maccabi Haifa – Gent
  • Servette Geneva – Ludogoreț

Meciul vedetă are loc la Bruxelles, unde vine câștigătoarea Europa League de acum două sezoane

De departe cel mai atractiv joc din această etapă de play-off din Conference League  este cel care se va juca în capitala Belgiei, între Union Saint Gilloise și echipa germană Eintracht Frankfurt, cea care cucerea, absolut surprinzător, acum două sezoane, trofeul Europa League în finala cu Glasgow Rangers.

ADVERTISEMENT

Union Saint Gilloise provine din grupele Europa League, unde a terminat pe locul 3 în grupa câștigată de Liverpool și în care Toulouse a fost a doua. Este liderul detașat din campionatul belgian și practică un fotba ofensiv, extrem de spectaculos, la meciurile sale înscriindu-se de cele mai multe ori cel puțin trei goluri, dar Frankfurt este foarte defensivă și sigur va căuta să blocheze din start culoarele spre poarta sa.

Betis Sevilla are prima șansă în fața croaților de la Dinamo Zagreb

În mod normal, o confruntare dintre Betis Sevilla și Dinamo Zagreb ar fi fost una cu un pronunțat echilibru, campioana Croației având foarte multă experiență internațională. Însă Dinamo face un sezon cenușiu, în țara natală lupta la titlu se dă, după ani buni, între Hajduk Split și Rijeka.

ADVERTISEMENT

Și evoluțiile din grupa de Conference League au fost foarte proaste până la ultimele două partide, care au fost decisive pentru ca Dinamo să termine pe locul 2 după Viktoria Plzen. Betis vine din grupă de Europa League, unde a rămas pe locul 3, după Glasgow Rangers și Sparta Praga și a fost retrimisă în Conference League. Betis e destul de mare favorită.

Cât va conta pentru echipele noevegiene faptul că încep campionatul abia în luna martie?

Două echipe are Norvegia în Conference League. Este vorba despre campioana ultimei ediții, Bodo Glimt, cea care pentru a ajunge în grupele Conference League a avut parte de un baraj mult mai dur decât s-ar fi crezut cu Sepsi Sf. Gheorghe și despre Molde. Echipe cu un joc eminamente ofensiv, dar cu destule lacune în apărare.

ADVERTISEMENT

Problema care se pune pentru ambele, Bodo Glimt urmând a juca la Amsterdam cu Ajax iar Molde acasă cu Legia Varșovia este cât de multă capacitate de a juca la un ritm înalt vor avea, un ritm necesar în cupele europene, deoarece în Suedia și Norvegia, campionate pe sistemul primăvară-toamnă, noua ediție va începe la jumătatea lunii martie.

Maccabi Haifa – Gent se joacă la Budapesta

Meciul Maccabi Haifa – Gent are loc la Budapesta, pe stadionul Joszef Boszik, unde au partidele de acasă MTK și Honved, ambele din capitala Ungariei. Acest lucru a fost dictat de UEFA, ca urmare a faptului că deși competiția internă s-a reluat normal în Israel nu există sută la sută securitate pentru echipele vizitatoare.

Dacă s-ar fi jucat la Haifa ar fi fost destul de greu pentru belgieni pentru că pe teren propriu alb-verzii de la Maccabi sunt o echipă dificilă, aici pierzând cu 2-0 sezonul trecut în grupa de Champions League echipa italiană Juventus, multiplă câștigătoare de trofee europene în toate competițiile, mai puțin Conference, care are puțin timp de la înființare.

ADVERTISEMENT