Fotbal intern

Bogdan Bălănescu, despre situația de la Dinamo: „Fără suporteri poate că Dinamo nu ar mai fi fost în Liga 1!”

29.05.2020 | 16:35
Bogdan Balanescu despre situatia de la Dinamo Fara suporteri poate ca Dinamo nu ar mai fi fost in Liga 1
ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu, directorul general al lui Dinamo, a vorbit despre situația de la clubul din șoseaua „Ștefan cel Mare” și este optimist în privința viitorului, chiar dacă „alb-roșii” au întâmpinat mai multe probleme financiare de-a lungul actualului sezon.

Acesta îi laudă pe suporterii lui Dinamo pentru implicare și crede că fără ei, clubul nu ar mai fi fost în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu, optimist în privința viitorului lui Dinamo

Bogdan Bălănescu, directorul general al lui Dinamo, a oferit un interviu pentru site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, în care a vorbit despre situația de la club, fiind optimist și crezând că „alb-roșii” vor reveni la momentele de glorie din trecut.

„Un club ca Dinamo este extrem de dificil de condus indiferent dacă vorbim sau nu de pandemie. Poate la alte echipe este mai simplu, dar presiunea de zi cu zi la cel mai mare club din România nu poate fi înțeleasă decât de foștii conducători de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Această presiune se simte de la copii și juniori până la prima echipă, de la secretariat până la contabilitate, dacă acceptați comparația”, a spus Bogdan Bălănescu.

„Am trecut peste această perioadă cu foarte multă greutate!”

Bogdan Bălănescu a continuat și a explicat cum a trecut Dinamo peste perioada de inactivitate, din cauza pandemiei de coronavirus: „Cu foarte multă greutate pentru că echipa trece printr-o perioadă mai puțin fericită, dar eu sunt optimist și cred în revenirea rezultatelor și a performanțelor.

ADVERTISEMENT

A fost o presiune incredibilă în ceea ce privește viitorul clubului și aici vorbesc despre obținerea licenței, de participare atât în competițiile de club UEFA, cât și în Liga 1. Licența reprezintă fundația unui club profesionist de fotbal. Și aici vreau să fac o precizare”.

„A fost o muncă titanică pentru îndeplinirea criteriilor financiare în condițiile în care, în plină pandemie, sprijinul principal a venit de la Peluza Cătălin Hîldan prin Programul DDB.

ADVERTISEMENT

Acești suporteri au fost admirabili și au demonstrat încă o dată că Dinamo are continuitate datorită lor. Sunt suporteri pătimași, fără ei poate că Dinamo nu ar mai fi fost în Liga 1”, a mai spus Bogdan Bălănescu.

„Trebuie să vă fac o mărturisire: suporterii au fost nevoiți să repare și unele lucruri pe care le-am stricat noi. Nu trebuie să vorbesc despre alții, sau să dau vina pe alții, dar îmi asum anumite greșeli de management și mai ales de comunicare.

Suporterii au fost singurii oameni de cuvânt, au muncit zi și noapte pentru salvarea clubului! Au fost și alții care au făcut promisiuni, încercând să ne adoarmă în demeresul nostru de a salva clubul.

S-au dat dinamoviști, dar s-au dat la fund, să le fie rușine! Nu față de mine, ci față de culorile lui Dinamo!”, a precizat directorul general al „câinilor”.

„Sunt convins că în perioada următoare vom resimți criza pandemiei în toate domeniile. Nici fotbalul nu va fi o excepție de la această criză în toată lumea.

Referindu-mă la campionatul intern, este foarte important ca noi, cluburile, Liga Profesionistă de Fotbal, Federația Română de Fotbal, deținătorii de drepturi TV și sponsorii să fim uniți.

Să luăm cele mai bune decizii pentru fotbal, nicidecum pentru interesul unui club sau altul!”, consideră Bogdan Bălănescu.

ADVERTISEMENT