Sport

Bogdan Lobonț, în negocieri cu Steaua! Ce funcție ar putea să preia fostul jucător de la Dinamo și Rapid

Steaua ar putea da o adevărată lovitură de imagine la nivel de Academie. Bogdan Lobonț este în negocieri pentru a prelua echipa U18 a "roș-albaștrilor".
17.06.2023 | 20:57
Bogdan Lobont in negocieri cu Steaua Ce functie ar putea sa preia fostul jucator de la Dinamo si Rapid
Bogdan Lobonț a pregătit ultima dată selecționata U20 a României. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț este aproape de o mutare surprinzătoare la Steaua! Fost jucător la Rapid și Dinamo, Lobonț negociază pentru a prelua echipa U18 a formației din Ghencea, conform Prosport. Informație preluată și de AS47, site-ul fanilor din Ghencea.

Bogdan Lobonț, în negocieri cu Steaua! A pregătit ultima dată reprezentativa U20 a României, între 2021 și 2022

Bogdan Lobonț a pregătit ultima dată naționala U20 a României, între august 2021 și iunie 2022. A fost dorit și de Gigi Becali la FCSB. A condus echipa opt meciuri, interval în care a bifat trei victorii și cinci înfrângeri. Cel mai spectaculos succes a fost în fața Portugaliei, scor 2-1, dar au fost și multe eșecuri la diferență mare. Inclusiv un 0-7 în fața Italiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Bogdan Lobonț a fost antrenor secund la prima reprezentativă în 2019, în timpul mandatului de selecționer al lui Cosmin Contra. De asemenea, Lobonț a antrenat-o o perioadă și pe Universitatea Cluj, în perioada în care formația din Ardeal evolua în liga secundă.

Bogdan Lobonț a fost antrenor principal la Universitatea Cluj între decembrie 2018 și iunie 2019. Au fost 19 partide pentru Lobonț la cârma “șepcilor roșii”, timp în care echipa a înregistrat 13 victorii, 2 egaluri și 4 îngrângeri. Au fost emoții cu retrogradarea, dar clujenii erau în situație dificilă încă din momentul în care Lobonț ajungea la echipă.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț, aproape un deceniu la AS Roma! A jucat pentru Rapid și Dinamo și are 85 de selecții la echipa națională

Ca jucător, Bogdan Lobonț a avut o carieră strălucită. A petrecut nu mai puțin de nouă ani, între 2009 și 2018, în Serie A, la AS Roma. A mai jucat în străinătate pentru Ajax și Fiorentina. Lobonț, produs al celor de la Corvinul Hunedoara, a mai jucat în România la Rapid și la Dinamo. Are 85 de selecții la echipa națională.

Steaua a făcut progrese uriașe la nivelul Academiei, iar echipa pe care ar putea să o preia Bogdan Lobonț a avut cele mai bune rezultate în sezonul recent încheiat. La nivel de U17, Steaua a câștigat Cupa României în acest sezon. De asemenea, au fost nu mai puțin de 4 jucători ai Stelei la ultima acțiune a selecționatei U17 a României.

ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț ar putea să preia cea mai tare echipă de juniori din Academia Stelei. Victorie în Cupa României la U17

Practic, acești jucători în care Steaua își pune mari speranțe pentru viitor ar putea fi antrenați de Bogdan Lobonț în cazul în care se va ajunge la un acord. Și vor face pasul spre Liga de Tineret, acolo unde sunt eligibili jucătorii de U18.

Steaua a terminat sezonul 2022-2023 pe locul 2, direct promovabil, dar nu a primit accesul în SuperLiga din cauza actualei forme de organizare. Conducătorii formației din Ghencea au ales să nu conteste la TAS decizia FRF de a nu-i acorda licență, spre dezamăgirea fanilor.

ADVERTISEMENT

Tot conform AS47, Steaua a făcut deja primii pași pentru schimbarea formei de organziare, astfel încât să aibă drept de promovare la finalul sezonului viitor. Se va face o asociere cu un privat, iar actele ar trebui rezolvate până la startul sezonului de Liga 2, la începutul lui august.

ADVERTISEMENT