Fotbal international

Bogdan Stancu s-a transferat la Genclerbirligi! Va fi coleg cu un alt român la liderul din liga a doua turcă

20.01.2019 | 16:33
Bogdan Stancu sa transferat la Genclerbirligi Va fi coleg cu un alt roman la liderul din liga a doua turca

Atacantul Bogdan Stancu s-a transferat la formația Genclerbirligi, ocupanta primului loc din liga a doua din Turcia. Fostul internațional român în vârstă de 31 de ani revine astfel la gruparea turcă, pentru care a mai jucat în perioada 2013-2017.

În cei trei ani și jumătate petrecuți la Genclerbirligi, Bogdan Stancu a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști, reușind 36 de goluri și șapte pase decisive în cele 99 de meciuri jucate în toate competițiile.

Bogdan Stancu sărbătorind un gol marcat pentru Genclerbirligi
Bogdan Stancu sărbătorind un gol marcat pentru Genclerbirligi

Bogdan Stancu s-a transferat la Genclerbirligi și va fi coleg cu mijlocașul Cosmin Matei

Transferul lui Bogdan Stancu mărește contingentul de jucători români la Genclerbirligi. Fostul internațional român va fi coechipier la liderul din liga secundă din Turcia cu fostul mijlocaș de la Dinamo București, Cosmin Matei. După disputarea a 18 etape din liga a doua turcă, Genclerbirligi este pe primul loc în clasament, cu 41 de puncte, fiind urmată de Denizlispor, cu 39 de puncte, Hatayspor și Ankaraspor, ambele cu cțte 32 de puncte. Primele două clasate vor promova direct în prima divizie, iar ocupantele locurilor 3-6 vor juca un baraj.

Conform cotidianului turc Sabah, Bogdan Stancu a ales propunerea celor de la Genclerbirligi după ce a fost în cantonamentul echipei din Antalya. El a mai avut o ofertă și din prima ligă turcă, de la formația Erzurumspor, ocupanta locului 16, care îi propusese un contract pe șase luni, cu posibilitatea de prelungire în vară dacă echipa se salva de la retrogradare.

La începutul lui decembrie 2018, Bogdan Stancu și-a reziliat contractul cu Bursaspor, iar apoi s-a vorbit despre interesul mai multor cluburi din Liga 1 Betano pentru el. Cel mai mult, jucător a fost dorit de Gigi Becali la FCSB, dar de serviciile sale s-au mai interesat Dinamo București și U Craiova.