Sport

Bogdan Stelea condamnă numirea lui Mirel Rădoi selecţioner: „FRF să-şi asume şi să răspundă“

Bogdan Stelea pune lipsa de rezultate la naţionala României pe seama numirii unui selecţioner lipsit de experienţă. FRF este vinovată că l-a ales pe Mirel Rădoi, un antrenor la începul de carieră.
22.07.2021 | 09:09
Bogdan Stelea condamna numirea lui Mirel Radoi selectioner FRF sasi asume si sa raspunda
ADVERTISEMENT

Bogdan Stelea, fost internațional cu 91 de prezențe pentru prima reprezentativă a României, a vorbit despre selecționerul Mirel Rădoi și numirea lui la cârma naționalei.

Fostul portar consideră că înscăunarea acestuia a fost o greșeală din partea FRF, pentru că Rădoi nu avea experiența necesară unei asemenea funcții. Acelaşi lucru a spus şi Ladislau Boloni, în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

Stelea a făcut o comparație cu experiența personală ca antrenor la loturile naționale, dar a și numit alternativa la Mirel Rădoi pentru banca tehnică a României.

Bogdan Stelea condamnă numirea lui Mirel Rădoi selecţioner: „FRF să-şi asume şi să răspundă“

„Este o greșeală numirea lui! Eu am văzut cât de greu este să fii antrenor principal. Doar dacă era vreun geniu reușea să facă rezultate foarte bune! Când ești tânăr și ajungi să fii selecționer faci greșeli. Ca să faci cât mai puține greșeli trebuie să ai foarte mare experiență“, a declarat Bogdan Stelea, la emisiunea „Pritenii lui Ovidiu“, de la GSP.

ADVERTISEMENT

„Am fost secund la echipa mare, apoi ‘principal’ la tineret. Am văzut ce înseamnă să fii selecționer. În momentul în care eram secund, mă gândeam că habar n-aveam ce înseamnă fotbalul.

Mi s-a schimbat perspectiva total, vedeam lucrurile cu totul altfel. Și chiar și aşa îmi dădeam seama că nu știu prea multe și am multe de învățat. Și realizam că și știind multe poți să faci greșeli“, a mai spus Stelea.

ADVERTISEMENT

„Era clar că o să facă greșeli. Iar dacă l-au numit trebuie să și-l asume așa cum e. Să-și asume că nu ne-am calificat cu Islanda, că era greu să-i batem. Federația trebuie să-și asume și să răspundă“, a tunat „Arnold“.

Bogdan Stelea: „A făcut greşeli. Lucrurile nu pot continua așa“

„E clar că la echipa națională, indiferent de ce vrei tu să faci, singurele care te pot ține sunt rezultatele. Iar pentru a avea rezultate trebuie să te adaptezi la ce jucători ai. Noi am pierdut patru meciuri la rând, e clar că undeva e o problemă.

ADVERTISEMENT

Rădoi e un fost coleg, e antrenor, îl respect, dar am opiniile mele despre ce greșeli a făcut. E clar că lucrurile nu pot continua așa și nu poți pierde meciuri de maniera în care le pierzi. Nici nu ne dăm seama ce se vrea. Noi trebuie să câștigăm meciuri și să ajungem la turnee finale.

Au fost jucătorii de la tineret cu o campanie foarte bună în Italia, dar mulți dintre ei au dispărut. Toată lumea se gândea că trebuie să li se dea credit. Unii joacă, dar nu cât s-ar fi așteptat și cum s-ar fi așteptat. E foarte greu să faci pasul de la tineret la echipa mare. Noi nu avem capacitatea să creștem generații. Ne-ar trebui cam 20 de nivel și noi nu avem așa ceva“,

Bogdan Stelea îl propune pe Dan Petrescu

Bogdan Stelea a criticat voalat şi intenţiile ofensive ale lui Mirel Rădoi, care, de multe ori, lasă complet descoperită defensiva. Fostul portar a amintit că lui, a lui Hagi, Popescu sau Petrescu, se adapta la adversar, iar contra echipelor bune se apăra. Mai mult, Stelea îl propune pe Dan Petrescu în locul ui Rădoi.

„Noi (n.r. – generaţia lui Stelea) de puține ori am reușit să satisfacem oamenii și ca nivel de joc, dar făceam rezultate. În multe momente nu jucam aşa cum și-ar fi dorit lumea, dar astea au fost caracteristicile noastre. Ne-am apărat cu echipele mari, jucam pe contraatac și făceam rezultate.

Ținând cont de ce se întâmplă și de ce e la echipa națională, chiar dacă multora nu le convine și nu o să le placă… Eu mă gândesc la Dan Petrescu! E fără contract, iar eu l-aș fi pus inclusiv la meciul cu Islanda. Chiar dacă era antrenor la CFR!“, a concluzionat Bogdan Stelea

ADVERTISEMENT
Tags: