Sport

Bogdan Voina, semnal de alarmă înainte de meciurile României: “Dacă Neagu nu este în formă, n-avem șanse!”. Exclusiv

19.03.2021 | 23:09
Bogdan Voina semnal de alarma inainte de meciurile Romaniei Daca Neagu nu este in forma navem sanse Exclusiv
Bogdan Voina, semnal de alarmă înainte de meciurile României: "Dacă Neagu nu este în formă, n-avem șanse!". Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a României luptă împotriva Norvegiei și naționalei din Muntenegru pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Fostul jucător al naționalei României și al Stelei, Bogdan Voina, consideră că în aceaste confruntări depindem de forma Cristinei Neagu. 

Fostul handbalist susține că Adi Vasile nu a avut timp deocamdată să formeze o echipă, proces care durează ani de zile, însă are încredere că într-o zi bună România are capacitatea să bată Norvegia sau Muntenegru:

ADVERTISEMENT

Bogdan Voina: “România este capabilă să bată ori Norvegia, ori Muntenegru”

“Este clar că nu pornim ca favoriți, dar avem șansa noastră. România este capabilă să bată ori Norvegia, ori Muntenegru. Clar, șansele mai mari sunt cu Muntenegru.

Poate în acest moment naționala noastră nu poate avea o constanță în rezultate cum ar fi nevoie la un turneu final. La noi mereu pretențiile sunt de medalii și terminăm pe locul 12. 

ADVERTISEMENT

“Nici Dumnezeu, nici Ambros Martin și nici Adi Vasile nu poate într-o săptămână să formeze un colectiv și o echipă”

Dar, într-un meci sau două meciuri putem să câștigăm ori cu Norvegia, ori cu Muntenegru. Eu așa văd lucrurile. Plecăm de la Cristina Neagu. Încă nu putem vorbi de joc colectiv. Nici Dumnezeu, nici Ambros Martin și nici Adi Vasile nu poate într-o săptămână să formeze un colectiv și o echipă. Asta se formează în ani. 

Noi depindem de individualități deocamdată. Și ce înseamnă individualități în echipa României de azi? Una singură: Cristina Neagu. Dacă ea nu este în formă, nu avem nicio șansă. Nici noi, nici adversarele noastre nu au avut meciuri de pregătire pentru acest turneu”, a spus Voina pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Problema la noi este campionatul intern. Foarte prost gestionat de Federație”

Bogdan Voina este îngrijorat de faptul că în campionatul intern s-au consumat doar 11 etape și meciurile puține pe care le au handbalistele ar putea să își spună cuvântul în meciurile de la turneul preolimpic:

“Problema la noi este campionatul intern. Foarte prost gestionat de Federație. Și atunci, jucătoarele noastre au foarte puține meciuri. Dar asta ține doar de Federație. De nimeni altcineva. Este imposibil să fie încheiat campionatul. O să trecem de tur și se va trage linie. O să vedem atunci. Că deocamdată ei se felicită pentru deciziile bune”.

ADVERTISEMENT

“Viitorul este sumbru dacă mergem pe aceeași cale cu aceiași oameni”

Fostul handbalist al naționalei a rămas dezamăgit de selecționata masculină, care a pierdut rușinos împotriva lui Kosovo, 25-30, pe teren propriu. Bogdan Voina pune rezultatele modeste din ultima vreme pe seama managementului defectuos al Federației Române de Handbal:

“Vorbim de lipsă de valoare. Este rezultatul deciziilor fantastice luate de Federație în ultimii 7 ani. Să fim realiști. Indiferent cine venea la cârma federației, avea nevoie de timp. Eu nu cred că în două mandate nu ai timp. 

Nu este nicio ameliorare din niciun punct de vedere. La nivel de handbal suntem în regres și la fete. Mergeam la Euro dacă reușeam două victorii împotriva lui Kosovo. Mi-e greu să cred că mai avem vreo șansă. 

Viitorul este sumbru dacă mergem pe aceeași cale cu aceiași oameni. Trebuie să facem ceva. Tatăl meu spunea să plece toți și să vină alții pentru că aceștia atâta pot. Nu vor pleca pentru că nu primează interesul handbalului românesc”, a conchis Voina.

Bogdan Voina, semnal de alarmă înainte de meciurile României: "Dacă Neagu nu este în formă, n-avem șanse!". Exclusiv
Bogdan Voina
  • 42 de ani are Bogdan Voina
  • 4 calificări la Jocurile Olimpice a obținut România la feminin până acum

 

ADVERTISEMENT