News

Bolnavii de cancer au șanse de 3 ori mai mari să moară de Covid-19 în raport cu un om sănătos, conform unui studiu

28.04.2020 | 17:50
Bolnavii de cancer au sanse de 3 ori mai mari sa moara de Covid19 in raport cu un om sanatos conform unui studiu
ADVERTISEMENT

Pacienții cu anumite tipuri de cancer au șanse de a muri din cauza Covid-19 crescute de trei ori, în raport cu alți oameni. Aceasta e concluzia unui studiu realizat de chinezi, în colaborare cu americanii.

Bolnavii de cancer, expuși pericolului

Pacienții cu diferite forme de cancer al sângelui sau cu metastaze sunt cei mai expuși, adaugă specialiștii. Cercetătorii au publicat acest studiu după ce au analizat situația din 14 spitale din provincia Hubei din China.

ADVERTISEMENT

105 de persoane bolnave de cancer și 536 de persoane care nu aveua cancer, toate bolnave de Covid-19, au fost luate în considerare de către oamenii de știință.

Experții au demonstrat că persoanele bolnave de cancer au șanse de 3 ori mai mari să moară din cauza noului coronavirus. În același timp, persoanele bolnave de cancer au șanse considrabil crescute pentru a ajunge intubați și ventilați la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

„Studiul sugerează că pacienții cu diferite tipuri de cancer sunt mult mai vulnerabili în fața coronavirusului din Wuhan”, au explicat autorii.

Studiul realizat pe cei 105 pacienți este un pas în față, în condițiile în care studiul precedent luase în considerare doar 18 astfel de persoane bolnave de cancer.

ADVERTISEMENT

J. Leonard Lichtenfeld, reprezentantul American Cancer Society, crede că acest studiu este extrem de important pentru că scoate în evidență riscurile la care sunt supuse persoanele bolnave de cancer.

În aceste condiții, bolnavii de cancer suferă și pentru că majoritatea operațiilor au fost amânate, astfel că mulți riscă să moară din cauza formei de cancer pe care o au, până când ajung să se îmbolnăvească cu Covid-19, conform Washington Post.

ADVERTISEMENT

„Încercăm să ne dăm seama cum am putea să operam astfel de pacienți fără să-i punem în pericol”, a explicat Lichtenfeld.

Conform statisticilor, aproape 2 milioane de americani se vor îmbolnăvi de cancer în 2020 în SUA, iar 600.000 de oameni vor muri din această cauză.

Cei mai expuși dintre bolnavii de cancer sunt cei care au leucemie, lymphom asau myeloma, toate forme grave de cancer care atacă sistemul imunitar. Desigur, cei cu cancer la plâmăni sunt alte victime sigure.

Ca și o veste bună, bolnavii cu forme ușoare sau incipente de cancer au învins boala așa cum ar face-o orice om sănătos.

ADVERTISEMENT